Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν μπορεί να αποσιωπάται η αλήθεια

H παγκοσμιοποίηση της μετάλλαξης πρόσβαλε, φαίνεται, και τον Μανώλη Γλέζο. Αλλιώς δεν εξηγείται πως, ενώ θυμάται τη δική του ηρωική πράξη και του Αρ. Σάντα, «ξεχνάει» το ΚΚΕ, το ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ, όταν αναφέρεται στην παλλαϊκή συγκέντρωση - συλλαλητήριο της 5ης Μάρτη 1943 ενάντια στην επιστράτευση, λέγοντας πως, τάχα, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα! Γιατί αυτό ανέφερε στις 25 Οκτώβρη 2005, όταν, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Γαλατσίου, μίλησε ο Μ. Γλέζος - ενώ απαγορεύτηκε στον Φώντα Καρδακάρη να καταθέσει στο προεδρείο σημείωμα της ΠΕΑΕΑ Γαλατσίου, η οποία δεν είχε προσκληθεί και γι' αυτό δεν παραβρέθηκε. Εμείς οι αντιστασιακοί έχουμε την αξίωση, εκδηλώσεις, που έχουν σχέση με την Εθνική Αντίσταση, να διοργανώνονται από την ΠΕΑΕΑ, εκφραστή των ιδανικών του ΕΑΜ, με τη βοήθεια του Δήμου.

Οσον αφορά το συλλαλητήριο της 5ης Μάρτη 1943, η αλήθεια είναι ότι ήταν πάρα πολύ καλά προετοιμασμένο, αφού τα θρυλικά «χωνιά» (τηλεβόες) του ΕΑΜ - που ψυχή και κορμός του ήταν το ΚΚΕ - και της ΕΠΟΝ είχαν οργώσει όλες τις γωνιές της Αθήνας και οι προκηρύξεις και τα συνθήματα στους τοίχους καλούσαν τον κόσμο σε ξεσηκωμό. Δεν ήταν λοιπόν, κύριε Γλέζο, αυθόρμητο το συλλαλητήριο... Αυθόρμητη ήταν η οργή και η ορμή των διαδηλωτών απέναντι στα τανκς και τα πολυβόλα των Γερμανο-Ιταλών, ενώ ο ΟΠΛΑ περιφρουρούσε τη διαδήλωση. Τα γνωρίζετε καλά αυτά, κύριε Γλέζο, αλλά τα προσπερνάτε (ποια πολιτική σκοπιμότητα υπηρετείτε;). Η αίγλη όμως, που στεφανώνει την ηρωική σας πράξη το 1941, δεν μπορεί να αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλένονται παραποιήσεις ιστορικών γεγονότων...

Οσον αφορά στην πρόσκληση του δημάρχου, που ανέφερε σαν θέμα: 60 χρόνια από την πτώση του ναζισμού και τη συμβολή της Εθνικής Αντίστασης στην απελευθέρωση της χώρας, δεν αναφέρατε ούτε λέξη, κύριε Γλέζο: Για την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την ύψωση της σημαίας του Κόκκινου Στρατού στο Ράιχσταγ. Για το σφετερισμό από την ΕΕ που προσκυνάτε της 9ης Μάη, Μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης, που θέλουν να την κάνουν μέρα της Ευρώπης των μονοπωλίων και των τραπεζιτών.

Δεν είπατε τίποτα, επίσης, για τη βέβηλη πράξη της Γερμανίας να χαρακτηρίζει τη FIR σαν εξτρεμιστική οργάνωση. Για το ότι ψηφίστηκε από τη Βουλή η παράδοση Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ όταν το απαιτούν, για την ετεροδικία των Αμερικανών πρακτόρων, τα γκεσταπίτικα μνημεία στις Βαλτικές χώρες - μέλη της ΕΕ, για την επιχειρούμενη πρόκληση καταδίκης του κομμουνισμού και την εξίσωσή του με το φασισμό, για τη μη ολοκλήρωση της ηθικής και υλικής αποκατάστασης των αντιστασιακών και των μαχητών του ΔΣΕ.

Αυτά έπρεπε να αναφέρετε, κύριε Γλέζο, γιατί αυτό επέβαλε και το θέμα της εκδήλωσης. Εμείς οι αντιστασιακοί λέμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αλλοιώνει τα ιστορικά γεγονότα... Κανένας, κύριε Γλέζο, δε σας υποχρεώνει να συνταχθείτε με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Σας υποχρεώνει, όμως, η Ιστορία να είστε συνεπής μ' αυτήν...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ

Αντιστασιακός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ