Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «PLANET»
Συνεχίζεται η εργοδοτική ασυδοσία

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού στο Περιστέρι

Να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία της ιδιοκτησίας του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet», που συνεχίζει να προκαλεί, απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου, παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού στο Περιστέρι. Οι εργαζόμενοι του «Planet» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και 16 μήνες περίπου, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής πήγαν στο ΙΚΑ ζητώντας να παρέμβει και να πραγματοποιήσει έλεγχο στο ραδιοφωνικό σταθμό. Κλιμάκιο του ΙΚΑ βρέθηκε στο χώρο και μόνο μετά από την παρέμβαση της αστυνομίας - αφού η είσοδος των εγκαταστάσεων «φυλάσσονταν» από την ιδιωτική ασφάλεια των ιδιοκτητών - επιτράπηκε η είσοδός του στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού. Ομως, οι ιδιοκτήτες του ραδιοφωνικού σταθμού Γ. Πολυχρονίου και Αθ. Παύλοβιτς, ακολουθώντας την προκλητική τους τακτική δεν επέτρεψαν την είσοδο στους συνδικαλιστές, γεγονός που καταγγέλθηκε.

Ο έλεγχος που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΙΚΑ διέψευσε τις προχτεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΕΣΡ Δ. Χαραλάμπη, που μεταφέροντας την εκτίμηση του ΕΣΡ είπε ότι οι εργοδότες δεν έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία και ότι δεν προκύπτει παρανομία. Μια εκτίμηση που προήλθε από επιτόπια ξαφνική έρευνα στο ραδιοσταθμό από μέλος και τεχνικούς του ΕΣΡ, τη στιγμή που βρίσκονταν στον χώρο και οι ιδιοκτήτες Γ. Πολυχρονίου και Α. Παύλοβιτς.

Ετσι, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μόλις 11 εργαζόμενοι είναι ασφαλισμένοι και μάλιστα, είναι νεοπροσληφθέντες. Στον... έλεγχο που είχε κάνει το ΕΣΡ είχε διαπιστώσει ότι εργάζονται 38 εργαζόμενοι από τους οποίους οι 14 εργάζονται με συμβάσεις έργου (δελτία παροχής υπηρεσιών) και οι 24 με συμβάσεις εργασίας.

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι 60 εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από το Σεπτέμβρη του 2004 διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση του ειδησεογραφικού χαρακτήρα του σταθμού, αλλά και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, αφού ακόμα δεν έχουν απολυθεί...

Να σημειωθεί ότι ενώ η άδεια που έχει χορηγηθεί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Planet» είναι ως σταθμός γενικής στόχευσης, τους τελευταίους μήνες, από το Σεπτέμβρη του 2005 εκπέμπει μουσικό πρόγραμμα με την ανοχή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ