Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2005 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γεράσιμος Τσακαρισιάνος
Γεράσιμος Τσακαρισιάνος
Φωτ.

Στις 30 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος, πατέρας και παππούς ΤΑΚΗΣ ΜΑΜΑΤΣΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στην ακριβή μνήμη του και ως ελάχιστο φόρο τιμής, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Περισσού, 400 ευρώ.

Η συντρόφισσά του Φρόσω Μαμάτση

* * *

Φωt. 2

Ο αγαπημένος αδελφός μου ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΓΚΑΣ γεννήθηκε το 1922. Τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Εντάχθηκε από τους πρώτους στον ΕΛΑΣ. Φοίτησε στη Σχολή Αξιωματικών του ΕΛΑΣ.

Σκοτώθηκε το 1944, σε μια σκληρή μάχη στην Αρτα, σε ηλικία 22 χρόνων.

Ο άλλος αδελφός μου, ο ΜΙΜΗΣ ΖΑΡΑΓΚΑΣ, γεννήθηκε το 1929. Σε ηλικία 14 χρόνων, μαθητής Γυμνασίου ακόμα, βγήκε αντάρτης στα τμήματα του Αρη Βελουχιώτη. Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε και εξορίστηκε στη Ζάκυνθο. Μόλις αφέθηκε ελεύθερος, στις αρχές του 1948, βγήκε αντάρτης στο ΔΣΕ.

Σκοτώθηκε στα τέλη του ίδιου χρόνου στη μάχη της Καρδίτσας. Ηταν μόλις 19 χρόνων.

Θα τους θυμάμαι για πάντα με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Στη μνήμη τους προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Φρόσω Μαμάτση

* * *

Δύο φίλοι από τις ΗΠΑ προσφέρουν 400 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, στη μνήμη ενός αμούστακου παιδιού που δολοφόνησαν στην άκρη του δρόμου οι ένοπλες δυνάμεις του Ελ Σαλβαδόρ πριν από χρόνια.

ΒΑΛΑΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΑΛΑΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΝΔΡΕΑ ΝΤΟΛΚΑ, στελέχους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέθανε πλήρης ημερών την 1η Ιούνη 2004, η οικογένειά του προσφέρει 1.000 ευρώ στη ΝΕ Αχαΐας για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Ο Ανδρέας Ντόλκας γεννήθηκε το 1911 στο Καγκάδι Αχαΐας και από πολύ νωρίς αφυπνίστηκε από την κοινωνική αδικία και επηρεάστηκε από τις ιδέες του κομμουνιστικού κινήματος.

Το 1940 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο και στη συνέχεια εντάχθηκε στις γραμμές του Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου, ΕΑΜ, του οποίου υπήρξε και καθοδηγητής στη Δυτική Πελοπόννησο.

Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων, συνδικαλιστικό στέλεχος του Συλλόγου Εμποροραπτών, ιδρυτικό μέλος της ΕΔΑ, ενώ για τη δράση του φυλακίστηκε και εξορίστηκε, με πιο πρόσφατη την εξορία του στη Γυάρο κατά την επταετία.

Εως το τέλος της ζωής του παράμεινε αταλάντευτα πιστός στα ιδανικά της ειρήνης και του σοσιαλισμού.

* * *

Φωτ.

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν ως δεύτερη δόση για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γρεβενών, 1.000 ευρώ, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΤΑΚΟΥΜΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΙΟΥΛΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΟΥ από το χωριό Φιλιππαίοι. Και από το Μεσολούρι Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (Ντέρου), ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (φωτογραφία), ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗ, Α. και ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, ΖΗΣΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, Θ. ΓΑΚΗ, ΣΩΤ. ΚΑΝΙΑ, ΑΘ. και ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΑΤΣΟΥ, ΜΙΧ. ΛΙΑΚΟΥ, ΑΛΕΞ. ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΣΙΑ, ΧΑΡ. ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, ΧΡ. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ ΑΡ. ΜΠΙΤΗ, Κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, ΑΘΑΝ. ΖΑΨΑΛΗ, ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, Θ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ, ΑΠ. ΓΚΟΝΤΙΠΟΥΛΙΟΥ, και Γ. ΤΖΗΒΗ. Καθώς επίσης στη μνήμη του φίλου τους ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΣΙΩΡΑ, κομμουνιστή από τη Θεσσαλονίκη.

Γιώργος Κοντογιάννης
Γιώργος Κοντογιάννης
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από τη Λιβαδειά, προσφέρουμε 30 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Μήτσος - Τασία - Εφη

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή -κομμουνιστή ΣΤΑΘΗ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗ από το Δροσάτο Κιλκίς, η οικογένεια του γιου του Αλέκου Καλπακίδη προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Σκανδιναβίας, 1.000 κορόνες.

* * *

Ο Σούλης Μπαμπαράτσας προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας και του αδελφού μας ΔΗΜΗΤΡΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης, ως πρώτη δόση, 500 ευρώ.

Ζωζώ και Κούλα

* * *

ΦΩΤ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΖΑΧΑΡΑΚΗ, οδοντιάτρου, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Φωτ. 2

Ο αδελφός μου ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, αφιέρωσε τη ζωή του στο ΚΚΕ. Γι' αυτό φυλακίστηκε και εξορίστηκε.

Στην Κατοχή δραπέτευσε από τον Αϊ - Στράτη και πήγε στη Θεσσαλονίκη. Εγινε β` γραμματέας της ΚΟ με γραμματέα τον Κώστα Χατζήμαλη. Τους έπιασαν και τους εκτέλεσαν.

Ο θείος μου ΗΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, αδελφός της μητέρας μου, Ακροναυπλιώτης, κομμουνιστής, εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής μαζί με τους 200 ήρωες.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, με τον οποίον ήμουν συγκατηγορούμενη στην πρώτη δίκη καταδικασμένη σε θάνατο, εκτελέστηκε το Μάρτη του 1952.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Νέας Σμύρνης - Φάρου.

Αριστείδης Χωραϊτης
Αριστείδης Χωραϊτης
Καλλιόπη Παπαδοπούλου

* * *

Στη μνήμη των συντρόφων μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΚΟΥ και ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ και των αδελφών μας ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΜΟΝΙΑΤΗ, ΠΟΛΥΤΙΜΗΣ ΔΑΝΔΩΛΟΥ και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΟΝΙΑΤΗ, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Ιωάννα Λιάκου, Λίτσα Καραγεωργοπούλου

* * *

φΩΤ. 4

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων και αξέχαστων γονιών μας ΙΛΑΡΙΩΝΑ και ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ από το χωριό Κυριακή Εβρου και ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ και ΒΑΪΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από το χωριό Φίλια Καρδίτσας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, και στη μνήμη των αγωνιστών και αγωνιστριών, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για την ελευθερία, την ανεξαρτησία της πατρίδας και τη δημοκρατία, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Γερμανίας, 1.000 ευρώ.

Τα παιδιά τους Κυριάκος, Γιώργος, Χρήστος, Ελευθέριος, Αφροδίτη και Θεοδώρα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου και αγαπημένου μας ΚΩΣΤΑ Νικολάου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ από το Μεταλλικό Κιλκίς, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Μεταλλικού 500 ευρώ για την οικονομική

  • Πέρασαν κιόλας δυόμισι χρόνια από τότε που «έφυγες» αγαπημένε μας Κώστα κι άφησες πίσω σου πίκρα, θλίψη κι αβάσταχτο πόνο. Πόνο στους τραγικούς γονείς σου, στα αδέλφια σου και σε όλους εμάς, που τόσο σε αγαπούσαμε! Ησουν το πρότυπο του κομμουνιστή, του αγωνιστή. Μας άκουγες με Ιώβεια υπομονή. Μας φρόντιζες όλους και έδινες λύσεις στα όποια προβλήματά μας με το υπέροχο εκείνο και αφοπλιστικό χαμόγελό σου. Μας λείπεις Κώστα, μας λείπεις πολύ.

Χριστίνα Χωραϊτου
Χριστίνα Χωραϊτου
Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Κώστα μας, δικέ μας Κώστα.

Η απαρηγόρητη εξαδέλφη σου Ελλη Αλμετίδου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του αδελφού μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ και του γαμπρού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

Νίκος Σταμούλης

* * *

Η Αννέτα Μπουραζοπούλου από την Ιστιαία προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ιστιαίας, στη μνήμη του συζύγου της ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ και του αδελφού της ΣΤΑΘΗ ΓΙΩΡΓΑΚΑ, στελέχους της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος για τη δράση του βασανίστηκε στο Μακρονήσι, με αποτέλεσμα να κλονιστεί ανεπανόρθωτα η υγεία του.

* * *

Τιμώντας τα 87 χρόνια της ηρωικής πορείας του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Περιστερίου, για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ, στη μνήμη της γυναίκας μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΧΑΡΙΣΗ, του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΙΣΗ, καθώς επίσης στη μνήμη του θείου μου ΗΛΙΑ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗ, Ακροναυπλιώτη, ο οποίος εκτελέστηκε στο Κούρνοβο με τους 106 αγωνιστές, του εξαδέλφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗ, ο οποίος εκτελέστηκε στην Αίγινα.

** * *

Ο Γρηγόρης Μποράκης προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Βελγίου, στη μνήμη των γονιών του ΘΕΑΝΩΣ και ΣΤΑΜΑΤΗ, των αδελφών του ΜΑΝΩΛΗ και ΣΤΕΛΙΟΥ, της αδελφής του ΜΑΡΙΑΣ και του θείου του ΣΤΕΛΙΟΥ, μελών του ΚΚΕ.

Νίκος Κυριαζόπουλος
Νίκος Κυριαζόπουλος
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΣΑΚΑΡΙΣΙΑΝΟΥ, αρτεργάτη, παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των κατοπινών λαϊκών αγώνων, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 7 Δεκέμβρη πριν από 7 χρόνια, η γυναίκα του Νικολέττα και τα παιδιά του προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 250 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Φωτ.

Στις 23 Δεκέμβρη 1995 σε αυτοκινητικό δυστύχημα σκοτώθηκε, στα 37 χρόνια της, η ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΚΟΒΙΑΔΟΥ από το Προάστιο Πτολεμαΐδας. Ηταν γραμματέας της ΚΟΒ Νοσηλευτικών Πτολεμαΐδας. Ο θάνατός της, η οποία άφησε τρία ανήλικα παιδιά, βύθισε σε θλίψη και πόνο τους γονείς και τους συγγενείς της.

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το «χαμό» της, οι γονείς προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΜΝΗΝΟΥ, η σύζυγός του Μαργαρίτα Κομνηνού προσφέρει 100 ευρώ στο Παράρτημα Αμαρουσίου της ΠΕΑΕΑ και 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

* * *

Φωτ. 3

Ο πατέρας και παππούς μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΩΡΑΪΤΗΣ, υπάλληλος της ΑΤΕ, εξορίστηκε για τη δράση του στην Εθνική Αντίσταση στην Ικαρία, μαζί με την κόρη του Ολγα. Και απολύθηκε από την Υπηρεσία του με το Θ' Ψήφισμα. Οταν παρέλαβε το έγγραφο της απόλυσής του, είπε: «Θα το φυλάξω, γιατί μια μέρα θα αναγνωριστεί η Εθνική Αντίσταση και θα επανέλθω στη θέση μου».

Στέφανος Κομνηνός
Στέφανος Κομνηνός
Η γλυκιά μας μανούλα και γιαγιά ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΩΡΑΪΤΟΥ στα δύσκολα χρόνια στάθηκε δίπλα του με αγάπη και στοργή.

Ο σύζυγος και πατέρας ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, στέλεχος του ΚΚΕ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πέρασε πολλά χρόνια στα στρατόπεδα εξορίας.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση, ως δεύτερη δόση, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αιγάλεω.

Ολγα Κυριαζοπούλου, Αγγελική Χωραΐτη, Νάσος Κυριαζόπουλος

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΕΡΒΑΣ (Ντόλας), μέλος του ΚΚΕ από το 1943, πέθανε το Μάη 1983. Γεννήθηκε το 1917 στο Μαυρέλι Καλαμπάκας. Στην Κατοχή, το 1943, εντάχθηκε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος σε μάχες στην περιοχή του και, ως αγρότης, στη μάχη της σοδειάς στο θεσσαλικό κάμπο. Αργότερα, τοποθετήθηκε στην Πολιτοφυλακή, στο Στρατηγείο του ΕΛΑΣ στο Περτούλι Τρικάλων.

Στον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ, συμμετείχε σε μάχες στο Γράμμο και στο Βίτσι και στη μάχη της Φλώρινας.

Το φθινόπωρο του 1949, μαζί με τη γυναίκα του Γεωργία, κατέφυγαν πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη. Εκεί έζησε στην 9η και τη 12η Πολιτεία.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1965, εντάχθηκε στην ΕΔΑ και από τη μεταπολίτευση, πέρασε στο ΚΚΕ.

Εως το θάνατό του ήταν γραμματέας της ΚΟΒ στο Μαυρέλι.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση, ως πρώτη δόση, 600 ευρώ, μέσω ΚΟ Γερμανίας.

Η γυναίκα του Γεωργία

Η κόρη του και ο γαμπρός του Ειρήνη και Κώστας

Η εγγονή του Γιώτα από την πόλη Λίπστατ

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ακριβού συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΜΠΑΜΠΗ ΖΕΓΚΙΝΗ και του αδελφού μου ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΑΛΑ, προσφέρω 500 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πλάκας.

Ελπίδα Τσαμπή
Ελπίδα Τσαμπή
Ειρήνη Ζεγκίνη

* * *

Φωτ.

Στις 18 Δεκέμβρη έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΣΟΓΛΟΥ. Γεννήθηκε το 1927 από γονείς φτωχούς αγρότες, πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στη Βέροια. Εφηβος ρίχτηκε στη βιοπάλη και πήρε το δρόμο του αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Διώχτηκε και από τις προπολεμικές κυβερνήσεις.

Με τη χούντα το 1967 κλείστηκε στις φυλακές της Κολινδρού Πιερίας και εξορίστηκε στα Γιούρα.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, συνέχισε τον αγώνα από τις γραμμές του ΚΚΕ και ως μέλος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ.

Υπήρξε καλός οικογενειάρχης και διαπαιδαγώγησε σωστά τα παιδιά του, αγαπητός από όσους τον γνώρισαν και συνεπής αγωνιστής έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του και για την οικονομική εξόρμηση, η συντρόφισσα της ζωής του και του αγώνα Μάρω και οι κόρες του Φωτεινή και Ευγενία προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Πασά Κιόσκι», και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΡΛΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ -όπως ήταν η επιθυμία του - μέσω ΚΟΒ Κάτω Αχαρνών, 200 ευρώ.

Η γυναίκα του Κωνστάντω και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη του κομμουνιστή πατέρα μας ΦΑΝΗ που τον αιματοβαμμένο Δεκέμβρη 1944 έπεσε νεκρός πολεμώντας τους φασίστες, έφυγε ένας ζευγάς, όπως έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης, έσπειρε και έφυγε για να φυτρώσουν ζευγάδες κομμουνιστές σε όλον τον κόσμο, για να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία όλου του κόσμου και οι λαοί να ζήσουν ειρηνικά και χορτασμένοι, προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Χρήστος και Γιάννης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΕΛΠΙΔΑΣ Σουρμελίδου - ΤΣΑΜΠΗ, μέλους του ΚΚΕ, η οποία «έφυγε» από τη ζωή στις 8 Νοέμβρη 2005, η αδελφή της Κική Σουρμελίδου προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου.

Βασίλης Παπαδόπουλος
Βασίλης Παπαδόπουλος
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, η οικογένειά του προσφέρει 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Μενιδιού, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνιζόταν έως το τέλος της ζωής του.

* * *

Φωτ.

Στις 19 Δεκέμβρη «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος σύζυγός μου ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, από το χωριό Κομποτάδες Φθιώτιδας, αγωνιστής στη ζωή και στον αγώνα για μια δικαιότερη κοινωνία, το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κομποτάδων της οποίας ήταν μέλος, για την οικονομική εξόρμηση.

Κατίνα Μόσχου - Οικονόμου

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ (καπετάν Καψάλη του ΕΛΑΣ), η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ζαρουχλέικων Πάτρας, για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΜΑΝΩΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΤΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αργυρούπολης, 50 ευρώ.

Ελευθερία Πνευματικάτου

* * *

Στη μνήμη του σεβαστού πατέρα μας ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ και των αγαπημένων θείων μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΘΩΜΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ, προσφέρουμε στη ΝΕ Καβάλας για την οικονομική εξόρμηση 120 ευρώ.

Αικατερίνη Ζαχαριάδου, Νίκη Θεοδωρίδου

* * *

Στη μνήμη όλων των ηρωικών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, από την Πελοπόννησο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Ηπειρο, απ' όλες τις περιοχές της χώρας, ο Λύσανδρος Ταμουρίδης, λοχαγός του ΔΣΕ, ανάπηρος, προσφέρει, ως δεύτερη δόση, στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ν. Φιλαδέλφειας, 300 ευρώ.

* * *

φωτ.

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΙΤΗΣ ήταν ένας απλός άνθρωπος, πιστός, όμως, στα ανθρώπινα ιδεώδη και στην κομμουνιστική ιδεολογία για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό που να υπηρετεί τον άνθρωπο.

θεόδωρος Σταμούλης
θεόδωρος Σταμούλης
Στη μνήμη του, η γυναίκα του Κατερίνα και η κόρη του Ελένη προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 200 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ και για την πραγματοποίηση της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος.

* * *

φωτ.

Συμπληρώνονται σήμερα δώδεκα χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΛΑΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ από τη Ζαγορά Πηλίου.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Η σύζυγός του Χαρίκλεια. Τα παιδιά του: Μιχάλης, Βέργος - Φανή, ο εγγονός Κωνσταντίνος.


ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Ν. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Ν. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Αντρέας Ντόλκας
Αντρέας Ντόλκας

Μανώλης Πνευματικάτος
Μανώλης Πνευματικάτος

τΆΚΗΣ ΜΑΜΑΤΣΗΣ
τΆΚΗΣ ΜΑΜΑΤΣΗΣ

Αριστείδης Ζέρβας
Αριστείδης Ζέρβας

Μπάμπης Ζεγκίνης
Μπάμπης Ζεγκίνης

Νίκος Μπελογιάννης
Νίκος Μπελογιάννης

Κώστας Κωνσταντινίδης
Κώστας Κωνσταντινίδης

Χρήστος Χριστοδουλάκης
Χρήστος Χριστοδουλάκης

Δημήτρης Χονδρογιάννης
Δημήτρης Χονδρογιάννης

Δήμητρα Κοκοβιάδου
Δήμητρα Κοκοβιάδου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ