Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απαιτείται άμεση παρέμβαση στον «Planet»

Την άμεση παρέμβαση των υπουργών Επικρατείας και Απασχόλησης καθώς και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για να αντιμετωπιστούν τόσο οι νέες εξελίξεις που διαμορφώνονται στον τρόπο λειτουργίας του ραδιοσταθμού «Planet» όσο και οι προκλητικές συμπεριφορές της ιδιοκτησίας του, ζητά με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου.

Αναφέρεται μάλιστα και στο γεγονός που κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε προχτές μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού στο Περιστέρι, απαιτήθηκε η παρουσία της αστυνομίας προκειμένου να... επιτραπεί σε κλιμάκιο του ΙΚΑ να διενεργήσει έλεγχο στην επιχείρηση, ύστερα από σχετική καταγγελία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, όπως πρόσφατα συνέβη και με κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας. Ακόμα, απαγορεύτηκε η είσοδος σε συνδικαλιστές δημοσιογραφικών Ενώσεων που ήθελαν ν' ασκήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα που απορρέουν και προστατεύονται από την εργατική νομοθεσία.

Αναφορικά με τη δημόσια δήλωση του αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Δ. Χαραλάμπη για το ραδιοφωνικό σταθμό «Planet», σύμφωνα με την οποία «δεν προκύπτει παρανομία» στη λειτουργία του, η Συντονιστική Επιτροπή στην ανακοίνωση επισημαίνει και υπενθυμίζει ότι: Διατηρείται το καθεστώς ομηρίας για 60 εργαζόμενους στο ραδιοφωνικό σταθμό που έχουν ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων από το Σεπτέμβρη του 2004, έχουν προσληφθεί άλλοι στη θέση τους και δεν τους επιτρέπεται το δικαίωμα στην εργασία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει λήξει κατά οποιονδήποτε τρόπο η σχέση εργασίας τους.

Επίσης, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Planet» εκπέμπει ανενόχλητος παρότι προκύπτουν με σαφήνεια ουσιώδεις αποκλίσεις στο πρόγραμμα και το προσωπικό του, σε σχέση με τους αρχικούς όρους της αδειοδότησής του. «Με την ευκαιρία, το ΕΣΡ μπορεί να μας πληροφορήσει τελικά, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού;», σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή, ενώ τονίζει ότι η εργοδοτική πλευρά συνεχίζει να αποδεικνύει με τη συμπεριφορά της ότι παραβιάζει κατάφωρα τη νομοθεσία που διέπει τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων, επιχειρώντας να αποφύγει ελέγχους που αναδεικνύουν το ψευδεπίγραφο των ισχυρισμών της.

Η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί ότι οποιαδήποτε περαιτέρω ολιγωρία από την πλευρά των αρμόδιων αρχών, συνιστά, αντικειμενικά, στήριξη των εργοδοτικών πρακτικών και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τα καινούρια ήθη που επιχειρούνται να περάσουν από το παράθυρο ερήμην των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ