Τρίτη 3 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Τελική μελέτη αποκατάστασής του

Επιτέλους! Την οριστική μελέτη αποκατάστασης και εξοπλισμού του μνημειακού κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου ενέκρινε την περασμένη βδομάδα το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων και μένει τώρα να δούμε αν θα λήξει η περιπέτεια αυτού του ιστορικού διατηρητέου μνημείου σχεδιασμένου «διά χειρός» Τσίλερ.

Η μελέτη προβλέπει νέο κτίριο για τη «Νέα Σκηνή» που θα συνδέεται, με γυάλινο πέτασμα με το υπάρχον νεοκλασικό κτίριο και θα διαθέτει αμφιθεατρική και κινούμενη πλατεία. Στο χώρο που καταλαμβάνει σήμερα η «Νέα Σκηνή» θα δημιουργηθεί κυλικείο και εκθεσιακός χώρος. Επίσης, η μελέτη περιλαμβάνει τη δημιουργία Μουσείου Εθνικού Θεάτρου, υπαίθριου θεάτρου και ανακατασκευή της κεντρικής σκηνής με επέκταση του πύργου της. Ο υπάρχον θόλος της σκηνής θα παραμείνει στη θέση του και θα επιδιορθωθεί.

Στην Αίθουσα Χορού θα γίνει επέμβαση για να επανέλθει στην αρχική μορφή των σχεδίων του Τσίλερ. Τα χρώματα των όψεων θα αποφασιστούν από επιτροπή του ΚΣΝΜ.

Το έργο έχει αναλάβει η εταιρία «Θόλος» και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2008, με κόστος 34 εκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ