Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Γαβαλάς
Νίκος Γαβαλάς
Φωτ.

Στις 28 Νοέμβρη 2005 έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης-ΕΑΜ και μαχήτρια του ΔΣΕ ΕΙΡΗΝΗ Πλιάγκου-ΠΑΦΙΛΗ. Γεννήθηκε το 1921 στο χωριό Κανάλια της Δυτικής Φθιώτιδας. Οπως όλη η οικογένειά της οργανώθηκε στο ΕΑΜ. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας και το κυνηγητό του κράτους και παρακράτους ξαναβγήκε στο βουνό, στο ΔΣΕ, μαζί με τον άντρα της και δυο μικρά παιδιά. Πιάστηκε τον Απρίλη του 1948 στην Γκιώνα. Εξορίστηκε στο Τρίκκερι και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλακή από το Στρατοδικείο. Κρατήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ και Πάτρας, τα δε παιδιά της κρατήθηκαν στα αναμορφωτήρια της Φρειδερίκης.

Βαρύ φόρο αίματος έδωσε η οικογένειά της με πέντε νεκρούς στο ΔΣΕ. Εχασε τον πατέρα της Θανάση, δυο αδέλφια, τον Βασίλη και Γιώργο Παφίλη, τον θείο της Γιώργο Αντωνίου (Μολότωφ) και τη γιαγιά της.

Παρέμεινε πιστή στο ΚΚΕ ως την τελευταία στιγμή της ζωής της.

Το Σάββατο 7 Γενάρη στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνό της.

Στη μνήμη της και στη μνήμη των τιμημένων νεκρών της οικογένειάς της και του αγαπημένου αδελφού της Σπύρου Παφίλη προσφέρουμε 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Θανάσης Παφίλης

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 5 Γενάρη κλείνουν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΓΑΒΑΛΑ, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ. Υπήρξε πολύ αγαπητός σε όλους.

Σαράντης Πανταζής
Σαράντης Πανταζής
Στη μνήμη του η γυναίκα του Κωνσταντίνα και τα παιδιά του, προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 20 ευρώ.

Επίσης στη μνήμη του Νίκου Γαβαλά ο συναγωνιστής και φίλος του Βαγγέλης Κεφαλωνίτης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης-Ιερόθεου 20 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας θείου, ΣΑΡΑΝΤΗ ΠΑΝΤΑΖΗ που πέθανε στις 11 Νοέμβρη του 2005,, προσφέρουμε 300 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Τα ανίψια του

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου και συναγωνιστή ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΪΛΑ προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ηλίας Κριθαρούλας

** *

Στη μνήμη της αδελφής μου ΦΑΝΗΣ ΤΣΑΡΑ, στελέχους του ΚΚΕ, του αδελφού μου ΙΩΑΝΝΗ, της μητέρας μου ΑΘΗΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, 50 ευρώ.

Δήμητρα Αβραμοπούλου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ