Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Στο ΕΣΡ σήμερα εκπρόσωποι τηλεοπτικών σταθμών για τις παραβιάσεις της πολυφωνίας

Με το μείζον θέμα των παραβιάσεων της πολυφωνίας, με τη «Ζούγκλα» και τον «Κίτρινο Τύπο» και με την εκπομπή της ΝΕΤ «Η ζωή είναι παιχνίδι», ξεκινά η νέα χρονιά για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το ΕΣΡ έχει καλέσει σήμερα σε ακρόαση για την προβολή των κομμάτων και το ζήτημα της πολυφωνίας, τους τηλεοπτικούς σταθμούς STAR, ALPHA, ANTENNA, MEGA, ALTER. Οι παραβιάσεις αφορούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη 2005 όπου όπως κάθε φορά αποδεικνύουν τα στοιχεία του ΕΣΡ για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, τα μικρά κόμματα είναι σχεδόν εξαφανισμένα. Η πλειοψηφία του ΕΣΡ είχε αποφασίσει και είχε σταλεί για τις παραβιάσεις της πολιτικής πολυφωνίας επιστολή προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η οποία βέβαια δεν είχε - όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο - αποτελέσματα, αφού οι τηλεοπτικοί σταθμοί εμμένουν στην προβολή των δύο μεγάλων κομμάτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη τα συνολικά ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων άγγιζαν το 94%, ενώ το ποσοστό του ΚΚΕ σχεδόν σε όλα τα κανάλια δεν έφθανε ούτε στο 2%. Τα ποσοστά του δικομματικού τοπίου και η φίμωση του τρίτου κόμματος της Βουλής, του ΚΚΕ, αλλά και άλλων μικρών κομμάτων, έχει γίνει πλέον κανόνας για τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την πολιτική πολυφωνία. Ενδεικτικό είναι ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη το MEGA πρόβαλλε 96,54% τα δύο μεγάλα κόμματα και 1,26% το ΚΚΕ, ο ΑΝΤΕΝΝΑ 93,99% κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ και 1,76% το ΚΚΕ, ο ALPHA 97,44% τα δύο μεγάλα κόμματα και 1,59% το ΚΚΕ.

Το ΕΣΡ έχει καλέσει σε ακρόαση εκπροσώπους της ΝΕΤ για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με ενδεχόμενες παραβιάσεις που έχουν να κάνουν με την απουσία σήμανσης, λογότυπου, προστασία οικογενειακής και ιδιωτικής ζωής, συγκεκαλυμμένα διαφήμιση, μη προσκόμιση υλικού που ζητήθηκε από το ΕΣΡ. Για την εκπομπή της Αννας Δρούζα «Η ζωή είναι παιχνίδι», το ΕΣΡ θέτει ζήτημα ενδεχόμενης παραβίασης ποιότητας εκπομπής.

Για ενδεχόμενες παραβιάσεις σε κεντρικά δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις οι εκπρόσωποι του σταθμού. Οι παραβιάσεις εστιάζονται μεταξύ άλλων στην προσβολή της προσωπικότητας και στη μετάδοση απαξιωτικών σχολίων.

Εν τω μεταξύ χτες το ΕΣΡ εξέδωσε ανακοίνωση προς όλους τους ραδιοφωνικούς περιφερειακούς σταθμούς με την οποία καλούνται εντός 15 ημερών να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία και τις ενδεχόμενες αλλαγές που έχουν γίνει στα μετοχολόγιά τους, τον αριθμό των εργαζομένων, αντίγραφα ποινικού μητρώου κ.ά. Καλούνται να συμπληρώσουν σχετική φόρμα έτσι ώστε στο μητρώο του ΕΣΡ να υπάρχουν όλα τα στοιχεία και όχι στοιχεία αποσπασματικά και με ελλείψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ