Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΛΑΜΙΑΣ - ΔΟΜΟΚΟΥ
Τίμησαν τους 106 εκτελεσμένους στο Κούρνοβο

Την επέτειο της εκτέλεσης των 106 πατριωτών στο Κούρνοβο από τους Ιταλούς κατακτητές τον Ιούνιο του 1943, τίμησαν την Κυριακή που μας πέρασε οι αντιστασιακοί και κάτοικοι της περιοχής, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Παράρτημα Λαμίας και Δομοκού της ΠΕΑΕΑ.

Παρέστησαν οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής, συγγενείς των πεσόντων, εκπρόσωποι πολλών Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ και τοπικοί μαζικοί φορείς. Μετά τη δοξολογία που έγινε στο μνημείο των 106 εκτελεσμένων, ο δήμαρχος Ξυνιάδας Γ. Τσαληλάνης, στην περιφέρεια του οποίου ανήκει και το μνημείο, με λιτά και συγκινητικά λόγια, υπογράμμισε την υποχρέωση όλων να τιμούν τη θυσία των αγωνιστών που έκαναν για την ελευθερία της πατρίδας. Παράλληλα έθιξε και το θέμα της ανάγκης συντήρησης και φροντίδας των μνημείων, ενώ ανακοίνωσε την εξασφάλιση από το δήμο του ποσού των τεσσάρων(4) εκατομμυρίων δρχ. που θα χρησιμοποιηθούν για τον ευπρεπισμό και συντήρηση του μνημείου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σπύρος Μπέκιος (Λάμπρος), καπετάνιος του ΕΛΑΣ, που κατέστρωσε και εκτέλεσε την επιχείρηση της ανατίναξης της Σήραγγας του Κούρνοβου. Στο τέλος υπογράμμισε τη σημασία και την αξία, στις σημερινές συνθήκες, που είχε ο αγώνας του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, του συνόλου του λαού και η θυσία των 106 τιμώμενων εκτελεσμένων πατριωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ