Κυριακή 15 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Εξω οι εταιρίες από τα σχολεία

Εκδήλωση στις 28 Γενάρη ενάντια στην Ευέλικτη Ζώνη και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα σχολεία

Εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Ευέλικτη Ζώνη στην εκπαίδευση» διοργανώνουν το Σάββατο 28 Γενάρη (αντί για τις 21 Γενάρη που είχε αρχικά προγραμματιστεί), το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας και τα ταξικά συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (στην πλατεία Κάνιγγος) στις 10 π.μ.

Στο σχετικό κάλεσμά τους, οι ταξικές δυνάμεις επισημαίνουν την οξυμένη επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία των αντιλαϊκών μεθοδεύσεων στην Παιδεία. Σημειώνουν ότι «επιδιώκεται η είσοδος των ιδιωτών και του κεφαλαίου στα σχολεία όλων των βαθμίδων, το "σπάσιμο" του ενιαίου χαρακτήρα της παρεχόμενης μόρφωσης, αλλά και η προπαγάνδιση των ιδεωδών του εκμεταλλευτικού συστήματος στους σημερινούς μαθητές και αυριανούς εργαζόμενους», μέσα και από την καθιέρωση τηΣ Ευέλικτης Ζώνης και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα σχολεία.

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και τα ταξικά συνδικάτα, τονίζουν ότι «η κατάσταση δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, καμιά καθυστέρηση. Αντίθετα, είναι αναγκαία η ανάπτυξη ενός παλλαϊκού μετώπου για την Παιδεία σε ταξική κατεύθυνση, που θα αντιπαλέψει την πολιτική αυτή και θα σταθεί εμπόδιο στην εφαρμογή της».

Υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα «να ορθωθεί ένα ρωμαλέο κίνημα αντίστασης μέσα από τα συνδικάτα, με ψηφίσματα, διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις, που να απαιτεί να φύγουν οι ιδιώτες και οι εταιρίες από τα σχολεία, να σταματήσουν τα προγράμματα της ΕΕ και η εφαρμογή της ευέλικτης ζώνης», καθώς, όπως επισημαίνουν, «μοναδική προοπτική αποτελεί το ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο βασικής μόρφωσης, σχολείο ανάπτυξης της προσωπικότητας του νέου και όχι προθάλαμος για την αβεβαιότητα και την ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ