Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Διαφορετικά συναισθήματα

Η επόμενη μέρα της 11ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα βρήκε πλέον Ολυμπιακό και ΑΕΚ σε αντίθετη μοίρα. Οι «ερυθρόλευκοι» με τη σπουδαία επιτυχία επί του Λιετούβος Ρίτας με 65-63 αύξησαν τις ελπίδες τους για απευθείας πρόκριση στους 16 του θεσμού. Μάλιστα, ας σημειωθεί ότι κατάφεραν να παραμείνουν αήττητοι στο ΣΕΦ απέναντι σε μια ομάδα που έχει αλώσει ισχυρές έδρες της Ευρώπης (Για Ντελιάου, Αμπτί Ιπεκτσί, Παλάου Μπλαουγκράνα). Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιόνας Καζλάουσκας, ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών ιδιαίτερα όταν αυτοί ξεπέρασαν το άγχος που είχαν. Παράλληλα, έδειξε αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας του στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Εντελώς αντίθετο είναι το κλίμα στην ΑΕΚ αφού οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν κάθε ελπίδα πρόκρισης (ακόμα και σαν καλύτεροι 6οι των ομίλων) και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο, γνωρίζοντας βαριά εντός έδρας ήττα με 87-60 από την Ταουγκρές. O Λευτέρης Κακιούσης παραδέχτηκε μετά το παιχνίδι το τέλος του ευρωπαϊκού ονείρου για φέτος, ωστόσο επισήμανε ότι με τέτοιου είδους εμφανίσεις δε θα μπορούσαν να ελπίζουν και σε κάτι καλύτερο.

  • Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε η νέα χρονιά για τον Νίκο Ζήση. Ο διεθνής 22χρονος άσος αναδείχτηκε κορυφαίος νέος μπασκετμπολίστας της χρονιάς από την FIBA Europe στην πρώτη σχετική ψηφοφορία της ιστορίας της. Ο Ελληνας γκαρντ συγκέντρωσε 122 ψήφους από τους Ευρωπαίους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Στη δεύτερη θέση με 9 λιγότερες βρέθηκε ο Σέρβος Νέναντ Κρστιτς (114), ενώ τρίτος ήταν ο Σλοβένος Εράζεμ Λόρμπεκ με 100 ψήφους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ