Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΉΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΏΝ

ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
* * *

φωτ

Ο Θωμάς και η Χριστίνα Μιχαηλίδη προσέφεραν, μέσω ΚΟΒ Πυλαίας, 50 ευρώ στη μνήμη της αξέχαστης συντρόφισσας ΛΕΛΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα του ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο γιος του Θανάσης προσέφερε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ. Ο Μιχάλης Παπαλεωνιδόπουλος πήρε μέρος στην ΕΑ και γνώρισε τις διώξεις της μετεμφυλιακής περιόδου. Με κλονισμένη υγεία «έφυγε» το 1963, πιστός στο ΚΚΕ και τα ιδανικά του, στην ανταρτομάνα Κουνινά που πρόσφερε στον αγώνα τα καλύτερα παλικάρια της.

* * *

φωτ

Πέρασαν έξι χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ, συνδικαλιστής καπνεργάτης και μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του, ο αδερφός του Βασίλης Πεσματζόγλου προσέφερε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ προσφυγικών Πάτρας.

* * *

φωτ

Στις 5 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΚΕΡΑΛΗ - ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ. Γεννήθηκε στον Αγ. Κων/νο Αγρινίου από γονείς πρόσφυγες από το Αϊδίνι της Μ. Ασίας. Από πολύ νωρίς πήρε το δρόμο του αγώνα, ακολουθώντας τον πατέρα της και τον αδερφό της στα βουνά με τους τιμημένους αντάρτες του ΕΛΑΣ. Μετά, συνέχισε τον αγώνα μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ και μετά τη μεταπολίτευση από τις γραμμές του ΚΚΕ. Για τη δράση της θα κυνηγηθεί και θα αυτοεξοριστεί επί χούντας.

ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Στη μνήμη της, τα παιδιά της Βασίλης, Τασούλα και Χριστίνα προσέφεραν 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Προσφυγικών.

* * *

φωτ

Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΓΚΑ, προσφέρω 100 ευρώ για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Αχαΐας.

* * *

φωτ

Την 22.9.2005 έπειτα από πολυήμερη αρρώστια πέθανε ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΘΑΝΑΪΛΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, μαχητής του ΔΣΕ και μέλος του ΚΚΕ από το 1942, από το χωριό Χωρύγι Ν. Κιλκίς. Το Μάρτη του '42 οργανώθηκε, αρχικά, στην ΟΚΝΕ και συνέχισε με το ΚΚΕ. Το 1943, 23 Φλεβάρη πέρασε στην ΕΠΟΝ. Και την άνοιξη του '44 με άλλους 12 ΕΠΟΝίτες πέρασαν στον ΕΛΑΣ, στο αντάρτικο του Πάικου. Ο Θεόφιλος γρήγορα αναδείχτηκε καπετάνιος διμοιρίας μέχρι τη Συμφωνία της Βάρκιζας, οπότε παρέδωσε ο ΕΛΑΣ τα όπλα. Ακολούθησε η ένταξη στο ΔΣΕ και μετά την ήττα η πολιτική προσφυγιά στην Πολωνία, όπου δημιούργησε οικογένεια. Επαναπατρίστηκε το 1977 και έζησε πρώτα στη Νάουσα και κατόπιν στο Χωρύγι. Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Κιλκίς.

Κώστας Κωνσταντινίδης, Χωρύγι Κιλκίς

* * *

φώτ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ που στις 26 Γενάρη συμπληρώνονται 16 χρόνια από τότε που τον χάσαμε. Τον αξέχαστο σύζυγο και πατέρα μας που για τις δημοκρατικές του ιδέες πέρασε από διώξεις, φυλακές και εξορίες μένοντας πιστός στο ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του. Η οικογένειά του προσέφερε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ροτόντας.

* * *

φωτ

Στη μνήμη της συζύγου μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΒΑΒΑΜΗ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Γουμένισσας 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Γιώργος Βαβάμης

* * *

φωτ

Στις 4 Γενάρη 2006 συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγος, πατέρας και παππούς ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ. Γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας το 1919, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Εμεινε για πάντα πιστός στο ΚΚΕ, παρά τις διώξεις που πέρασε όπως όλοι οι αγωνιστές μετά την Κατοχή.

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΛΑ
ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΛΑ
Τιμώντας τη μνήμη του η σύζυγος, η κόρη του, ο γαμπρός και η εγγονή του προσφέρουν 100 ευρώ στον «Ρ», του οποίου ήταν αναγνώστης έως το τέλος της ζωής του. Αλλα 50 ευρώ προσφέρουν στο παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Βύρωνα.

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ και της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΛΑΛΑ, ο γιος τους Νίκος και η σύζυγός του Σουλτάνα προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της Αχτίδας Λαγκαδά της ΚΟΘ.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, στελέχους του ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε αφοσιωμένος ως το τέλος της ζωής του και στα ιδανικά του Μαρξισμού Λενινισμού. Πέθανε στις 28 Γενάρη 1998. Επίσης, στη μνήμη του αδερφού μου ΜΥΡΩΔΗ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ και του γαμπρού μας ΓΙΩΡΓΟΥ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, 150 ευρώ, στο τιμημένο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Μάρθα Κοσμίδου και τα παιδιά του Δέσποινα, Πάνος, Αλέξανδρος.

* * *

φωτ

Η ΣΑΡΑ ΚΟΥΡΟΥΤΚΛΙΖΙΔΟΥ, από το Μυλοχώρι Κιλκίς ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, στον Εμφύλιο νοσοκόμα, την οποία γνώρισα στο Νοσοκομείο έξω από τα Σκόπια το Μάρτη του 1948 όπου με μεγάλη στοργή περιέθαλπε τους τραυματίες μας. Το 1949 πάλι νοσοκόμα του ΔΣΕ έπεσε στις μεγάλες μάχες στο Βίτσι τέλος 1949. Πώς να ξεχάσω τις ηρωίδες νοσοκόμες που με αδερφική στοργή μας περιέθαλπαν και γυρίζαμε ξανά στα τμήματά μας. Δεν ξεχνώ τις νοσοκόμες: ΣΑΡΑ, ΑΝΑΣΤΑ αρχινοσοκόμα τμήματος, ΑΓΓΕΛΑ, ΣΟΦΙΑ και το μικροκαμωμένο ΔΕΣΠΟΙΝΑΚΙ.

Στη μνήμη της ΣΑΡΑΣ και όλες τις νοσοκόμες του ΔΣΕ που έφυγαν από τη ζωή προσφέρω στον «Ρ» 30 ευρώ.

Ελευθεριάδης Δημήτριος (Τάκης), Αφαλός Αριδαίας


ΒΑΒΑΜΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΒΑΒΑΜΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ