Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχαιολογικό ημερολόγιο

Αποψη της αρχαίας Κορίνθου και του Ακροκορίνθου
Αποψη της αρχαίας Κορίνθου και του Ακροκορίνθου
Ενα καλαίσθητο ημερολόγιο τοίχου εξέδωσε η ΛΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ) που εδρεύει στην Κόρινθο και έχει συμπληρώσει μόλις το δεύτερο χρόνο λειτουργίας της.

Στο μικρό εισαγωγικό σημείωμα του ημερολογίου διαβάζουμε, μεταξύ άλλων: «Οι εμπειρίες που αποκόμισε (σ.σ. η Εφορεία) και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε μέσα από τις οργανωτικές αδυναμίες, την ελλιπή στελέχωση και τις ισχνές της πιστώσεις, σφυρηλάτησαν ακόμα περισσότερο την επιμονή της να διέλθει με αποφασιστικότητα τα ποικίλα προβλήματα και να ανταποκριθεί στα οράματα και τις προσδοκίες της (...) Η ανάλυση αυτών των φράσεων κατέστη εφικτή, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες μιας ολιγομελούς ομάδας ανθρώπων (...)». Αυτά τα λόγια θα μπορούσαν να είναι και μια περιεκτική απάντηση στον ανούσιο δικομματικό «καυγά» που αδιαφορεί γι' αυτήν την πραγματικότητα, ενώ εφαρμόζει διαχρονικά την ίδια επικίνδυνη, για την πολιτιστική κληρονομιά, πολιτική.

Το ημερολόγιο παρουσιάζει 12 συγκεκριμένα έργα της ΛΖ΄ ΕΠΚΑ, τα οποία συνοδεύονται από κατατοπιστικά και ευνόητα κείμενα. Και του χρόνου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ