Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΠ
Διαπιστώσεις και ευχολόγια

Η απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική βρίσκεται στους μαζικούς αγώνες και όχι στις συμβολικές απεργίες, τόνισε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών

Τις διαπιστώσεις για τις χρόνιες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας επανέλαβε χτες στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου η ηγεσία της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), τις οποίες και συμπλήρωσε με την κήρυξη τριών 24ωρων απεργιών: Στις 31 Γενάρη 2006 και στις 10 και 20 Φλεβάρη 2006.

Οπως υπογράμμιζαν στελέχη της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών η απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ - που συνεχίζει την ίδια πολιτική του ΠΑΣΟΚ - βρίσκεται στους μαζικούς αγώνες, οι οποίοι δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τις συμβολικές απεργίες που κηρύσσει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΙΝΑΠ και χωρίς να κάνει τίποτε ουσιαστικό για τη συμμετοχή των γιατρών.

Οπως τονίστηκε στις συνέντευξη Τύπου, οι υποδομές κάθε μορφής δεν έχουν αλλάξει καθόλου και παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού και 5.000 θέσεις γιατρών. Επίσης, δε λειτουργούν 140 έτοιμα κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι νοσηλευτικές κλίνες αριθμητικά και ποιοτικά παραμένουν ίδιες, ενώ στο «Αττικόν» Νοσοκομείο δεν έχει προστεθεί καμιά από τις 350 κλειστές κλίνες.

Οι μισθοί των γιατρών παραμένουν απαράδεκτοι και εξευτελιστικοί, ενώ τα κονδύλια για τις εφημερίες των νοσοκομείων παραμένουν ελλιπή με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί ακόμα και εφημερίες από την περίοδο της Ολυμπιάδας!

Παρά τις παραπάνω διαπιστώσεις, τόνιζαν τα στελέχη της Πανεπιστημονικής, στο «διά ταύτα» η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΕΙΝΑΠ δε θέτει το ζήτημα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία, με την ταυτόχρονη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας, που δε θα επιτρέπει την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ετοιμότητα μόνο για σποραδικά κρούσματα

Απαντώντας στο ερώτημα αν τα δημόσια νοσοκομεία μπορούν να ανταποκριθούν στην αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών, η ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι τα δημόσια νοσοκομεία μπορούν να αντιμετωπίσουν τα σποραδικά περιστατικά και εφόσον δε μεταλλαχτεί ο ιός. Σε περίπτωση που μεταλλαχτεί, υπογράμμισαν, το δημόσιο σύστημα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη γρίπη των πτηνών.

Επίσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν έχει ενημερώσει τους γιατρούς για το σχέδιο «Περσέας» (σ.σ. είναι το σχέδιο για την αντιμετώπισης επιδημίας γρίπης) και ότι δεν εκπαιδεύτηκαν ειδικά οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων.

  • Προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 10 π.μ. - 2 μ.μ. πραγματοποιούν σήμερα και οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Στις 11 το πρωί, σε συνεργασία με τα επιστημονικά όργανα του νοσοκομείου, θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή σύσκεψη φορέων και παραγόντων της περιοχής στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ