Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΜΠΡΙΚΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΜΠΡΙΚΙΔΗΣ
φωτ

Στη μνήμη του σ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, που πέθανε στις 7/1/2006 και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γακηλάζος Λάζαρος, Βαΐτσης Βάιος, Αναστασόπουλος Θοδωρής

* * *

φωτ

Ο αδελφός μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΜΠΡΙΚΙΔΗΣ του Κων/νου γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς πρόσφυγες το 1921. Στα 1939, μαθητής ακόμα του Γυμνασίου Αμαρουσίου οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και τον Ιούνη του 1943, μετά από προδοσία πιάστηκε από την Γκεστάπο και βασανίστηκε άγρια στο κολαστήρι της οδού Μέρλιν, με αποτέλεσμα να κλονιστεί ανεπανόρθωτα η υγεία του. Μετά την αποφυλάκισή του μπήκε στην παρανομία και καθοδηγούσε την ΚΟΒ Χαλανδρίου πάλι σαν γραμματέας της.

Μετά τον Δεκέμβρη του '44 έφτασε μαζί με άλλους μάχιμους του ΕΛΑΣ και μη, μέχρι τους Σοφάδες Καρδίτσας. Μετά τη Βάρκιζα επέστρεψε με εντολή του Κόμματος στην Αθήνα όπου, το Φλεβάρη του 1945 συνελήφθη και πάλι από τους συνεργάτες των Γερμανών. Δικάστηκε από τα στημένα δικαστήρια τρεις φορές ισόβια. Εμεινε φυλακές 18 χρόνια και αποφυλακίστηκε το Δεκέμβρη 1962. «Φιλοξενήθηκε» στις φυλακές Χατζικώστα, Σωτηρίας, Αίγινας, Αβέρωφ, Τρίπολης, Αμφισσας, Ιτζεδίν και στα Γιούρα. Με την αποφυλάκισή του εντάχθηκε στην προδικτατορική ΕΔΑ. Με τη Δικτατορία βγήκε πάλι στην παρανομία. Τον πρόδωσε όμως η κλονισμένη υγεία του που τον οδήγησε στο θάνατο στα 52 του μόλις χρόνια.

Στη μνήμη του καθώς και των αδελφών μας ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΣ Κ. ΤΣΙΜΠΡΙΚΙΔΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΤΟΥΝΤΑ, οπαδών και ψηφοφόρων του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων, στο ΚΚΕ 70 ευρώ.

Τα αδέλφια τους: Βογιατζή Θάλεια -Τσιμπρικίδης Κ. Σπύρος

  • Επίσης, στη μνήμη τους ο ξάδελφός τους Τσιμπρικίδης Γεώργιος του Νικολάου προσφέρει 20 ευρώ

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου, του αδελφού μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Επίσης, στη μνήμη των συντρόφων ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΝΤΑΡΛΑ και ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 200 ευρώ.

Γιάννης Χαλιαμάνης

* * *

Ο Κιφωνίδης Ιωάννης (Καρανίκας), τέως σημαιοφόρος του 30ού Συντάγματος Γιαννιτσών και η Κιφωνίδου - Παπαδημητρίου Αγλαΐα, Ταγματάρχης Εφεδρικού Τάγματος Γυναικών, προσφέρουν 25 ευρώ προς τιμή των 12 ΕΠΟΝιτών από το λόχο του 30ού Συντάγματος Γιαννιτσών που έπεσαν στη μάχη της Κρύας Βρύσης και είναι θαμμένος στην εκκλησία του χωριού Γυψοχώρι Γιαννιτσών. Επίσης, στη μνήμη των δύο κουνιάδων μου ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ που αυτοκτόνησε όντας τραυματίας και ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ (καπετάν Ιταμος) που πέθανε στο Γαλάτσι Αττικής. Επίσης για όλους τους συντρόφους μας που σκοτώθηκαν στην κατοχή και το ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ