Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόδραση με στρατιωτικό όχημα

Απόδραση κρατουμένου με κλεμμένο στρατιωτικό όχημα έγινε χθες το πρωί στην Χαλκίδα. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό σημειώθηκε, όταν ένας 32χρονος, που είχε συλληφθεί για κλοπή, απέδρασε από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας και στη συνέχεια διέφυγε με στρατιωτικό τζιπ τύπου «Χάμερ», το οποίο πήρε από γειτονική μονάδα Πεζοναυτών.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Μπούτσικας, που ήταν κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα ενόψει της προσαγωγής του στον ανακριτή, απέδρασε, στη συνέχεια εισήλθε στο στρατόπεδο και κατάφερε να βγήκε από την πύλη οδηγώντας το τζιπ χωρίς να τον εμποδίσει κανείς και εξαφανίστηκε. Ακολούθησε κινητοποίηση Αστυνομίας και Στρατού και, λίγες ώρες αργότερα, το στρατιωτικό τζιπ «Χάμερ» εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο στο δρόμο Χαλκίδας - Αιδηψού, αφού είχε κολλήσει στα χιόνια. Ο δράστης εντοπίστηκε αργότερα και συνελήφθη σε εξοχική κατοικία στο χωριό Κυπαρίσσι, όπου βρήκε καταφύγιο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του σκοπού της πύλης του στρατοπέδου, το τζιπ βγήκε, επειδή ο οδηγός του ανέφερε ότι πήγαινε σε αποστολή για ...απεγκλωβισμό ατόμων από τα χιόνια.

Από την πλευρά του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ανακοινώθηκε ότι το γεγονός έγινε... άμεσα αντιληπτό (!) γνωστοποιήθηκε στη στρατιωτική ηγεσία και διατάχθηκε η μετάβαση στη μονάδα του διοικητή του Β` Σώματος Στρατού και της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τις ταχυκίνητες δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και τα συγκεκριμένα πανάκριβα τζιπ αμερικανικής προέλευσης προορίζονται για τις λεγόμενες «ειρηνευτικές» αποστολές στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ