Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ημέρα Κουβανικής Επιστήμης στην Αθήνα!

Εκδήλωση στον κινηματογράφο «ΑΦΑΙΑ» τη Δευτέρα με προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ «Βουνό του Φωτός»

Τη σύγχρονη εποποιία της κουβανικής επιστήμης, ιδιαίτερα της ιατρικής, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσω της εκδήλωσης, με προβολή ταινίας, που διοργανώνουν η πρεσβεία της Κούβας και η εταιρία διανομής ταινιών «New Star», τη Δευτέρα 30/1, 7 μμ, στον κινηματογράφο «ΑΦΑΙΑ New Star Art Cinema», (Δημοσθένους 96, Καλλιθέα) με αφορμή την Ημέρα της Κουβανικής Επιστήμης, που γιορτάζεται στο Νησί της Επανάστασης.

Στην εκδήλωση θα παρίσταται ο Κουβανός πρέσβης Ερμες Χερέρα Χερνάντεζ, ο οποίος θα μιλήσει για τους σπουδαίους Κουβανούς γιατρούς, οι οποίοι παρέχουν πολύτιμη ανθρωπιστική βοήθεια σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, «η Κούβα ανέκαθεν έχει επιλέξει την παιδεία και την επιστήμη, ως όπλα ενάντια στη βία και την καταπίεση. Με αυτή την αρχή ως αξίωμα, η κουβανική κυβέρνηση στηρίζει με κάθε τρόπο την ιατρική εκπαίδευση και μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στον κόσμο. Χιλιάδες γιατροί, ντόπιοι και μη, εκπαιδεύονται κάθε χρόνο δωρεάν στην Κούβα, προκειμένου να πολεμήσουν την ανέχεια, με όπλο τη γνώση. Εκατοντάδες από αυτούς, επιλέγουν να προσφέρουν τις σωτήριες υπηρεσίες τους μακριά από την πατρίδα, σε μέρη που πλήττονται από κάθε είδους καταστροφή. Η ανιδιοτελής προσφορά τους, ως κίνηση διεθνούς αλληλεγγύης, δεν μπορεί παρά να αναγνωριστεί ως συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του συστήματος (σ.σ. του σοσιαλισμού)».

Ο Κουβανός πρέσβης θα αναφερθεί στο θέμα με λεπτομερή στοιχεία και θα είναι στη διάθεση δημοσιογράφων και κοινού που θέλουν να μάθουν περισσότερα γι' αυτή τη σχετικά άγνωστη προσφορά της Κούβας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Montana De Luz» («Μοντάνια ντε Λους» - Βουνό του Φωτός), που αποτυπώνει την αυτοθυσία και το θάρρος των Κουβανών γιατρών που δε γνωρίζουν σύνορα. Ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, διακινδυνεύοντας και τη ζωή τους, διεξάγοντας το δικό τους πόλεμο ενάντια στην πείνα, στην έλλειψη φαρμάκων, στις φυσικές καταστροφές, στους πολέμους, στα όπλα. Ξεπερνώντας τις όποιες διαφορές γλώσσας ή κουλτούρας, αναδεικνύουν έναν κόσμο αλληλεγγύης και αλτρουισμού, που προβάλλει σαν αντίδοτο στη δύσκολη πραγματικότητα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ: Υγείας, Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας, ΣΕΥΠ, Οργάνωση ΤΕΙ Αθήνας. Είσοδος ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ