Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Μοναδική προσφορά

Καραμπίδης Αλέκος, Καλαμαριά. Θέλουν να καταδικάσουν το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Ας δούμε όμως μια «σταγόνα» απ' όσα πρόσφεραν οι σοσιαλιστικές χώρες στους λαούς τους: Χιλιάδες πολίτες από διάφορες γωνιές του κόσμου πέρασαν από τα νοσοκομεία, π.χ., της ΛΔ Βουλγαρίας σχεδόν δωρεάν και θεραπεύτηκαν. Εφευγαν ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από την άποψη της περιποίησης και συμπεριφοράς των γιατρών - νοσηλευτών. Σήμερα, ύστερα από χρόνια μετά τις αλλαγές που είδαμε, και ας μην πούμε τίποτα για το προηγούμενο διεθνιστικό χαρακτήρα του σοσιαλιστικού συστήματος Υγείας, αλλά για τους λαούς τους: Ενας άρρωστος για να μπει σε ένα νοσοκομείο, σήμερα, πρέπει να πάρει μαζί του, τροφή, το σεντόνι και το μαξιλάρι του και ό,τι άλλο χρειαστεί! Ορίστε τις τους πρόσφερε ο καπιταλισμός της ΕΕ και είναι η αρχή ακόμα... Τα κράτη - μέλη της ΕΕ, τώρα με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, πάνε να σβήσουν όλες τις κατακτήσεις των λαών...

Ντροπή τους!

Γιακουμάκης Γεράσιμος, αντιστασιακός. Διαβάζω το αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Σουηδού ευρωβουλευτή και μου έρχονται στο μυαλό τα παρακάτω. Οπου υπάρχουν ζούγκλες, δεν υπάρχουν νεκροταφεία. Υπάρχουν, όμως, οι ύαινες και έτσι η ζούγκλα μένει ως έχει. Στο σημερινό μονοπωλιακό Ευρωκοινοβούλιο, παρουσιάστηκε ένας τυμβωρύχος, μια σύγχρονη ύαινα. Και το αντικομμουνιστικό μνημόνιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πραγματική ζούγκλα την ανθρωπότητα, αν εφαρμοζότανε. Ντροπή τους!

Ανομολόγητοι στόχοι

Βαγ. Λουκόπουλος, αντιστασιακός. Το μνημόνιο δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Το προετοίμαζαν εδώ και 16 χρόνια, από τις ανατροπές, οι φασίστες των ΗΠΑ και άλλοι. Και δεν το κάνουν μόνο για τους κομμουνιστές και όλα τα λαϊκά κινήματα που πάντοτε μπροστάρηδες είναι οι κομμουνιστές. Στοχεύουν στις αντιδράσεις όλων των λαών της Γης ενάντια στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ - ΕΕ. Γι' αυτό όλοι με μια φωνή οι λαοί πρέπει να καταδικάσουν το φασιστικό αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

Ενώνω τη φωνή μου

Δ.Θ. - Λαγκαδιώτης Τάκης. Για το αντικομμουνιστικό κατασκεύασμα οι κατασκευαστές του αποδεικνύουν στην πράξη ότι δε δέχονται την ελευθερία και τη δημοκρατία. Γιατί στην πραγματική δημοκρατία η ιδεολογία που βγαίνει από τη ζωή και για τη ζωή δεν καταδικάζεται ούτε διώκεται. Ετσι ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τη φωνή όλων των προοδευτικών ανθρώπων ενάντια σε αυτούς που πάνε να καταδικάσουν την κομμουνιστική ιδεολογία και είμαι βέβαιος πως ό,τι κι αν κάνουν η Ζωή θα νικήσει, το φως θα λάμψει! Ο καπιταλισμός θα φύγει και ο κομμουνισμός θα κυριαρχήσει στην Οικουμένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ