Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές εκφράσεις

«Πορτρέτα» του Κ. Πλέσσα
«Πορτρέτα» του Κ. Πλέσσα
Εγκαινιάζεται στις 6/2 (8 μ.μ.) στην γκαλερί «αγκάθι» (Μηθύμνης 12 και Επτανήσου, Πλ. Αμερικής) έκθεση έργων της Κατερίνας Αθανασίου, με τίτλο: «Η ωραία κοιμωμένη». Παρουσιάζονται 4 σύνθετα γλυπτά, αντικείμενα που έχουν δουλευτεί με κύριο ενδιαφέρον την πλαστική. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18/2.

Εγκαινιάζεται στις 9/2 στο χώρο τέχνης «24» (Σπευσίππου 38), έκθεση έργων ζωγραφικής του Κώστα Πλέσσα με τίτλο «Πρόσωπα». Οπως σημειώνει ο Χρόνης Μπότσογλου: «... Κάθε ζωγράφος, που ασχολείται μ' αυτό το θέμα, πρέπει να καταθέσει τη δική του απάντηση. Και ο Κ. Πλέσσας αυτό κάνει, μόνο που διάλεξε τον πιο γυμνό, τον πιο κατευθείαν δρόμο που μας πάει στους άλλους. Είναι ένας δρόμος απαλλαγμένος από κάθε εύκολο συναισθηματισμό, απαλλαγμένος από δήθεν ζωγραφικότητες και ψεύτικες αξίες των σαλονιών, με τα πιο απλά και φτωχά μέσα, λίγα χρωματιστά μολύβια, και χωρίς καλλιγραφίες, μας δείχνει αυτόν τον κόσμο που υπάρχει γύρω μας, όσο αντέχουμε να τον κοιτάμε...».

Εσωτερικά και νεκρές φύσεις, δημιουργίες της ζωγράφου Ερρικας, θα παρουσιάσει (2-19/2) η γκαλερί «Ζυγός», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254 - Ταύρος).

«Πρελούδια», τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Κεράνη, που εγκαινιάζεται στις 7/2 στην γκαλερί «Αργώ» (Νεοφύτου Δούκα 5). Η Ειρ. Κεράνη σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας στο εργαστήρι του Δ. Κοκκινίδη. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει έργα της σε οκτώ ατομικές εκθέσεις.

«Πέρα από τα όρια», τιτλοφορείται η έκθεση έργων των: Κρίστοφερ Γουλ και Τζορτζ Κόντο, που παρουσιάζει η Συλλογή Πορταλάκη (Πεσμαζόγλου 8, 8ος όροφος). Ο Γουλ αντλεί στοιχεία από διαφορετικά αμερικάνικα καλλιτεχνικά κινήματα του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα (αφηρημένο εξπρεσιονισμό, ποπ κ.ά.), ενώ ο Κόντο εκθέτει αμιγώς ζωγραφικά έργα, γεμάτα χρώμα. Πρόκειται για ανθρωποκεντρική, παραστατική ζωγραφική, με αναφορές στην Αναγέννηση και σε μεγάλους ζωγράφους, από τον Βελάσκεθ έως τον Πικάσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ