Κυριακή 18 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Και η «αντι- τρομοκρατία» made in USA

Ολες τις αμερικανικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» δέχεται η κυβέρνηση. Μετά το προβοκατόρικο χτύπημα της «17 Νοέμβρη» με θύμα το Βρετανό ταξίαρχο Σόντερς, στήθηκε το γνωστό γαϊτανάκι των πιέσεων για τη λήψη άμεσων μέτρων. Ηδη η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει, μέσω του πρεσβευτή Μπερνς, στην Ουάσιγκτον ότι θα επισπεύσει την υπογραφή της συμφωνίας «αστυνομικής συνεργασίας» και θα προχωρήσει ταχύτατα στις αλλαγές της νομοθεσίας όπως απαιτούν οι Αμερικανοί.

Ομως και αυτή τη βδομάδα είχαμε δημοσιεύματα στις αμερικανικές εφημερίδες για κυρώσεις εις βάρος της Ελλάδας για το θέμα της «τρομοκρατίας», όπως στη «Λος Αντζελες Τάιμς». Ενδιαφέρουσα απ' αυτή την άποψη ήταν και η συζήτηση στην αμερικανική Γερουσία επί της έκθεσης για την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι μεταξύ των άλλων ζήτησαν να δικάζονται στις ΗΠΑ οι τρομοκράτες που συλλαμβάνονται στην Ελλάδα..!

Πάντως και στον αμερικανικό Τύπο και στη συζήτηση που έγινε στη Γερουσία αναδείχτηκε η απαίτηση των ΗΠΑ για έναν ενεργό ρόλο στο μάνατζμεντ της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ