Κυριακή 5 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αθανασία Στάμου
Αθανασία Στάμου
Φωτ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ξαφνικά, στα 27 χρόνια του ο πολυαγαπημένος μας ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΗΣ και άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Δυτικής Αχτίδας.

Οι γονείς του Λευτέρης και Βασιλική Αγγελουδάκη

Η αδελφή του Αργυρώ Αγγελουδάκη

* * *

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μητέρας μας ΑΡΕΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ. Συμπληρώθηκε επίσης ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου πατέρα μας ΗΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ. Γεννήθηκαν και οι δύο στη Μάλθη Μεσσηνίας και ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης - ΕΠΟΝ. Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν. Με τη Μεταπολίτευση εντάχθηκαν στο ΚΚΕ και έμειναν πιστοί στο Κόμμα τους ως το τέλος της ζωής τους.

Για το ήθος, τη σεμνότητα και τον τρόπο ζωής τους αγαπήθηκαν από όσους τους γνώρισαν. Εγιναν φωτεινό παράδειγμα για εμάς τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους και τις ερχόμενες γενιές.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 λίρες Αγγλίας.

Τα παιδιά τους Γιώργος - Δήμητρα - Βασιλική

Η νύφη Δήμητρα, ο γαμπρός Ζιάντ

Τα εγγόνια Ηλίας - Παναγιώτης - Νιβίν - Αρετ

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή του λαού της Καβάλας ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΑΧΑΡΗ μέλους του ΚΚΕ, και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ 200 ευρώ.

Κώστας Λίτσας
Κώστας Λίτσας
Νίκος Καϊρέτης τέως δημ. σύμβουλος Καβάλας

  • Επίσης στη μνήμη του Γρηγόρη Μπαχάρη πρόσφεραν στη ΝΕ Καβάλας ο Αργύρης Χρηστίδης 100 ευρώ και σύντροφοι και φίλοι του 120 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πριν από 30 μέρες «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΑΝΝΗΣ Αθανασίου ΜΠΑΛΑΝΙΚΑΣ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λυκούδι Ελασσόνας και εργάστηκε ως τεχνικός υπάλληλος της ΔΕΗ επί 35 χρόνια.

Βαθύτατα Ανθρωπος, με περίσσια αγάπη και προσφορά προς τους φίλους και συνανθρώπους του, εργατικός, μαχητής και παλικάρι, δημοκράτης με πίστη στις κοινωνικές, ταξικές και ανθρώπινες αξίες.

Το 40ήμερο μνημόσυνό του θα γίνει την επόμενη Κυριακή, 12 Φλεβάρη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος, τα παιδιά του, τα αδέλφια του, τα ανίψια του

* * *

Φωτ.

Στις 7 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, πρόεδρος του Σωματείου Λεβητοποιών, πρώτος πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και επίτιμος πρόεδρός του. Ασυμβίβαστος στη ζωή του ο Στέλιος Μπουντούκης, ανέπτυξε, από το τέλος του Εμφύλιου, μαχητική και ανυποχώρητη συνδικαλιστική δράση στη Ναυπηγο-επισκευαστική Ζώνη του Περάματος και πρωτοστάτησε το 1963 στην εγκαθίδρυση του πρώτου 7ωρου στην Ελλάδα.

Μαρίκα Κούβαρη
Μαρίκα Κούβαρη
Στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης και αργότερα μέλος της προδικτατορικής ΕΔΑ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Αγάπη

Τα παιδιά Παναγιώτης, Νίκος, Δέσποινα

Τα εγγόνια Ειρήνη, Στέλιος, Ιάσονας

* * *

Φωτ.

Στις 8 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μας ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ ΨΩΦΑΚΑ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ. Ο πόνος για τον άδικο χαμό της εξακολουθεί να είναι μεγάλος σε όλους μας. Με χαμόγελο και αισιοδοξία αντιμετώπιζε όλες τις δυσκολίες της ζωής.

Θα τη θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

Ο σύζυγος Θωμάς Ψωφάκας

Τα παιδιά Μαρία και Γιάννης

Ο εγγονός Αλέξης

* * *

Φωτ.

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ Γεωργίου ΦΡΑΓΚΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1942, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 3 Απρίλη 2005, γεννήθηκε το 1921. Από τα εφηβικά χρόνια του εργαζόταν στα μεταλλεία της ΚΙΡΚΗΣ. Στην Κατοχή συνδέθηκε με τους οργανωμένους εργάτες και συμμετείχε ενεργά στον απελευθερωτικό αγώνα του λαού. Το 1942 πιάστηκε από τους Βούλγαρους και μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Κουμάνοβο της κατεχόμενης Γιουγκοσλαβίας. Δραπέτευσε και πέρασε στην ουδέτερη ζώνη του Εβρου. Στο Διδυμότειχο συνδέθηκε με ΕΑΜίτες και ανάγκασαν τον αλευροβιομήχανο Τσεκούρα να μοιράζει ψωμί στους άπορους.

Νίκος Παπιώτης
Νίκος Παπιώτης
Το Μάρτη του 1944 εντάχθηκε στο 2ο Τάγμα του 81ου Συντάγματος Μεταξάδων και υπηρέτησε ως καπετάνιος, στα βουνά Νέας Σάντας, Καλύβια Σκαπανέων και αλλού.

Το Φλεβάρη του 1948 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για θεραπεία.

Το 1949 εργάστηκε ως υποδιευθυντής στον παιδικό σταθμό της Οράντεας. Ολο το διάστημα που έζησε εκεί πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην ΚΟ του ΚΚΕ και στο Σύλλογο των Πολιτικών Προσφύγων.

Επαναπατρίστηκε το 1981, συνδέθηκε με την ΚΟΒ Νέου Κόσμου και παρέμεινε μέλος της ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ και 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Η σύζυγός του Ξανθούλα

Ο γιος του Νίκος

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μητέρα μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ. Γεννήθηκε το 1905 στο χωριό Σταυρός Γρεβενών. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ. Ο πατέρας μας ΓΙΑΝΝΗΣ αντιστασιακός και η μεγαλύτερη 20χρονη αδελφή μας ΜΑΡΙΑ, μαχητές του ΔΣΕ, σκοτώθηκαν το 1948. Το 1992 πέθανε στη Γερμανία και ο αδελφός μας ΘΑΝΑΣΗΣ, ηλεκτρολόγος - μηχανικός.

Θα ζούνε παντοτινά στην καρδιά μας. Εμείς συνεχίζουμε.

Τιμώντας τη μνήμη τους προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 60 ευρώ και 20 ευρώ στο περιοδικό της ΠΕΕΠΠ.

Παναγιώτα, Δέσποινα, Παρασκευή, Ευτυχία και οι οικογένειές τους

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε που πέθανε ο άντρας μου ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, από τις Φέρρες Εβρου, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής του λαϊκού κινήματος.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ζωή Μιχαηλίδου

* * *

Στέλιος Μπουντούκης
Στέλιος Μπουντούκης
Φωτ.

Στις 27 Γενάρη συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΙΩΤΗΣ. Γεννήθηκε στους Κομποτάδες Λαμίας. Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, έλαβε μέρος στην ομάδα του Αρη Βελουχιώτη στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου.

Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε, δικάστηκε και εξορίστηκε.

Πιστός στα ιδανικά του με τη στάση ζωής του ως το τέλος της.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος Βασιλική Παπιώτου

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ και των άλλων νεκρών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, ο αδελφός του Δημήτρης Ανδρεαδάκης από τα Κονταίικα Σάμου πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Καρύστου 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Η οικογένεια του ΣΑΒΒΑ και της ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ φιλοξενούσε στο σπίτι τους παράνομα στελέχη του ΚΚΕ. Ο μεγάλος γιος ΝΙΚΟΣ ήταν στέλεχος του ΚΚΕ πριν από τον πόλεμο. Ο δεύτερος γιος ο ΤΙΜΌΘΕΟΣ έφεδρος υπολοχαγός στον πόλεμο του '40, στην Κατοχή ήταν αξιωματικός του ΕΛΑΣ. Οι κόρες τους ΣΟΥΜΕΛΑ και ΧΡΥΣΟΥΛΑ στην Κατοχή ήταν στελέχη της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ στην περιοχή των Πιερίων. Οι άλλες κόρες τους η ΜΑΡΩ και η ΔΕΣΠΟΙΝΑ κατέφυγαν στα Πιέρια γιατί οι άντρες τους ήταν καταδιωκόμενοι. Ο Σάββας Σιδηρόπουλος αναγκάστηκε και αυτός, στην Κατοχή, να καταφύγει στο χωριό Ελατοχώρι, όπου ήταν η έδρα του 50ού Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Η Παρθένα Σιδηροπούλου έμεινε στην Κατερίνη, τη συνέλαβαν και την έκλεισαν στου «Παύλου Μελά».

Παρθένα Ψωφάκα
Παρθένα Ψωφάκα
Με τον Εμφύλιο ο Τιμόθεος, η Σουμέλα και η Χρυσούλα, μαχητές του ΔΣΕ, έζησαν πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη ως το 1965, οπότε επαναπατρίστηκαν.

Από την οικογένεια ΓΙΩΡΓΟΥ και ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ο πατέρας Γεώργιος Κωστόπουλος στην Κατοχή ήταν ΕΑΜίτης στο Ελατοχώρι Πιερίας. Ο γιος τους ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ήταν και αυτός ΕΑΜίτης. Ο ΘΥΜΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ήταν μέλος της ΑΕ Πιερίων του ΚΚΕ. Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΕΑΜ. Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ο ΚΩΣΤΑΣ, η ΓΛΥΚΕΡΙΑ και ο ΒΑΣΙΛΗΣ εντάχθηκαν στην Εθνική Αντίσταση.

Στον Εμφύλιο ο Θύμιος, ο Σωτήρης, ο Αριστείδης και ο Κώστας εντάχθηκαν στο ΔΣΕ. Ο Αριστείδη σκοτώθηκε στα Κερδύλλια, ο Κώστας σκοτώθηκε στη μάχη της Φλώρινας, ο μικρότερος ο Βασίλης δολοφονήθηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες και ο πατέρας Γεώργιος Κωστόπουλος εκτελέστηκε στο Γεντί Κουλέ.

Εμείς οι δυο που απομείναμε από τα 19 μέλη των οικογενειών μας δεν τους ξεχνούμε.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Σωτήρης και Χρυσούλα Κωστοπούλου

* * *

Στις 2 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 56 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ.

Στη μνήμη του καθώς επίσης στη μνήμη της θείας μου ΓΕΩΡΓΙΑΣ Μπαλκιζα - ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ και των συγγενών μου που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Σφαγείων -Λόφου Σικελίας Καλλιθέας 150 ευρώ στο ΚΚΕ, 30 ευρώ στο Παράρτημα Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ζωή Σταματίου

* * *

Φωτ.

Στις 28 Γενάρη συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αξέχαστος σύζυγος και πατέρας ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΤΣΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40-'41 και τραυματίστηκε, όπως και στις μάχες του Δεκέμβρη 1944. Εξορίστηκε στον Κόκκινο Βράχο. Δραπέτευσε το 1955 μαζί με 7 συντρόφους του και κατέφυγε στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Εκανε οικογένεια, αλλά πάντα κομμουνιστής, επέστρεψε παράνομα στην Ελλάδα την περίοδο της χούντας, για να βοηθήσει το κίνημα.

Μιχάλης Σαρρής
Μιχάλης Σαρρής
Πιάστηκε και φυλακίστηκε.

Με τη Μεταπολίτευση συνέχισε τον αγώνα αταλάντευτα ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του και στη μνήμη των συντρόφων του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΕΡΜΈΓΚΑ, ΜΗΤΣΟΥ ΜΠΑΦΑ, ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΑΥΡΙΚΟΥ, ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΟΤΖΟΥ και ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, οι οποίοι αγωνίστηκαν αλύγιστοι στα δύσκολα χρόνια της παρανομίας του ΚΚΕ και των διώξεων, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΜΙΧΑΗΛ ΣΑΡΡΗ, προσφέρουμε στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η κόρη του Ευαγγελία

Η εγγονή του Ευτυχία

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΑΜΟΥ, του ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΟΥ και του ΒΑΣΙΛΗ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τμήμα του μοναρχοφασιστικού στρατού τον Αύγουστο του 1947, στη μνήμη της μητέρας μου και της γυναίκας μου ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΣΤΑΜΟΥ (φωτογραφία), η οποία πέθανε στις 30 Νοέμβρη 1995 προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φιλιππούπολης Λάρισας και Υγείας Λάρισας και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Δημήτρης και Κώστας Στάμος

* * *

Φωτ.

Η ΤΑΜΑΡΑ ΒΑΣΒΑΝΑ γεννήθηκε το 1925 στο Γριζάνο Τρικάλων. Το 1943 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας διώχτηκε και τον Αύγουστο του 1946 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Πολέμησε στο Γράμμο και στο Βίτσι και τραυματίστηκε.

Ταμάρα Βασβανά
Ταμάρα Βασβανά
Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από το τέλος του Εμφύλιου. παντρεύτηκε τον Τάκη Βασβανά, μαχητή του ΔΣΕ και απέκτησαν δύο κόρες.

Επέστρεψαν στην πατρίδα το 1976 και ζούσαν στη Λάρισα, όπου πέθανε στις 13 Φλεβάρη 2000.

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατό της, ο σύζυγος Τάκης Βασβανάς πρόσφερε 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ Θωμά ΝΙΚΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1964 στην Τασκένδη από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Στην Ελλάδα ήρθε το 1979. Τελείωσε το Γυμνάσιο, υπηρέτησε τη θητεία του και μπήκε στη βιοπάλη. Παντρεύτηκε και απόκτησε δυο γιους. Τον Θωμά και τον Μάρκο.

Εφυγε από τη ζωή στις 20 Νοέμβρη 2005, έπειτα από ανίατη αρρώστια.

Στη μνήμη του οι γονείς του Θωμάς και Ζαφειρία και η αδελφή του Ελένη πρόσφεραν 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΕΛΟΥ καθώς επίσης στη μνήμη των γονιών μου, των αδελφών μου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΣΤΕΡΓΙΟΥ, του μπατζανάκη μου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΛΑΤΖΗ, των κουνιάδων μου ΘΑΝΑΣΗ και ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ και του συμπεθέρου μου ΠΕΤΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σούρπης Μαγνησίας.

Θανάσης Δημαρέλος

Αλεξάνδρα Κοκκίνου
Αλεξάνδρα Κοκκίνου
* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που «αναπαύεται» στο νεκροταφείο της γενέτειράς του Βελεστίνο, ο πιστός κομμουνιστής, αγωνιστής της της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Μακρονησιώτης. Δοσμένος στο εργατο-αγροτικό και γενικότερα στο λαϊκό κίνημα, διέθεσε όλες τις δυνάμεις του και παρέμεινε, ως το τέλος της ζωής του, δραστήριο μέλος της τοπικής ΚΟΒ.

Η οικογένεια της μονάκριβης κόρης του, προσφέρει στη μνήμη του και στη μνήμη της μητέρας της ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑΣ, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από 4 χρόνια, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Απρίλη 2002 έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΥΒΑΡΗ, από το Καραβόσταμο Ικαρίας.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Ηλίας και τα παιδιά της Παντελής και Μανόλης προσφέρουν στο ΚΚΕ 140 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου.

* * *

Την 1η Γενάρη 2006 συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο της μητέρας μου ΑΓΓΕΛΛΙΚΗΣ ΛΙΤΣΑΡΔΗ,η οποία έζησε για 60 χρόνια στον Εύδηλο Ικαρίας και από την πρώτη φορά που ψήφισε και για πάντα, ήταν ψηφοφόρος του ΚΚΕ και οπαδός του.

Στη μνήμη της καθώς επίσης στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΙΤΣΑΡΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου.

Δέσποινα Λιτσαρδή - Φουντούλη

* * *

Φωτ.

Την 1η Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας ΧΡΥΣΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ (Μπάιρα). Γεννήθηκε το 1931 στο χωριό Κορνοφωληά Εβρου, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο. Ακολουθώντας τα αδέρφια της, που ήταν μαχητές του ΔΣΕ, πέρασε στη Βουλγαρία, όπου δούλεψε ως δασκάλα στους παιδικούς σταθμούς.

Αργότερα εγκαταστάθηκε στη Βράιλα της Ρουμανίας, όπου συνέχισε να υπηρετεί ως δασκάλα τα Ελληνόπουλα. Εκεί παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Χριστοφορίδη και απέκτησαν έναν γιο.

Γρηγόρης Μπαχάρης
Γρηγόρης Μπαχάρης
Ηταν μέλος του ΚΚΕ και πρόσφερε τις υπηρεσίες και στο Σύλλογο των Ελλήνων Πολιτικών προσφύγων.

Επέστρεψε στην πατρίδα το 1986.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Ο σύζυγός της Αλέξανδρος Χριστοφορίδης

Ο γιος της Κωνσταντίνος

Τα εγγόνια της Ελενα και Γιάννης

* * *

Φωτ.

Στις 31 Γενάρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος.

H σύζυγος Νίκη

Οι κόρες του Γιώτα, Διονυσία


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ