Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Βλαχογιώργος
Δημήτρης Βλαχογιώργος
Φωτ.

Στις 2 Φλεβάρη έκλεισαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΑΝΑΣΗ ΤΕΡΖΑΚΗ, αστυνομικού, ο οποίος πέρασε με την ομάδα του στον ΕΛΑΣ στην Κατοχή.

Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας έζησε και αυτός όλα τα δεινά, εξευτελισμούς και ταπεινώσεις από τις κυβερνήσεις της Δεξιάς.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Μαρία Τερζάκη προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Νίκαιας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΛΑΜΠΗ ΣΑΛΑΣΙΔΗ, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για το καλό και τα δίκαια των εργαζoμένων, πιστός στο ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Συμέλα Μιχαηλίδου

* * *

Συμπαραστεκόμενοι στο πένθος της αγωνίστριας Μαίρης Σταθάκου, προέδρου του Παραρτήματος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ για τον πρόωρο χαμό του γιου της, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΘΑΚΟΥ το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ (κεντρικά) προσφέρει στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΓΙΩΡΓΟΣ, γεννήθηκε το 1915 στην Αγόριανη Δομοκού το 1915. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40. Στην Κατοχή πρωτοστάτησε στη συγκρότηση ΕΑΜικής οργάνωσης στο χωριό του και παράλληλα ήταν γραμματέας πυρήνα του ΚΚΕ στο χωριό του. Το 1944 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ.Μετά τη Βάρκιζα διώχτηκε αυτός και η οικογένειά του και το 1946 αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΣΕ. Στη διάρκεια του Εμφύλιου, ο πατέρας του εξορίστηκε στα Γιούρα, όπου οι μοναρχοφασίστες τον βασάνισαν και τον πέταξαν στη θάλασσα. Ο αδελφός του Στρατής πέθανε στις φυλακές. Ο άλλος αδελφός του Αλέξανδρος, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στον Εμφύλιο.

Θανάσης Τερζάκης
Θανάσης Τερζάκης
Ο Δ. Βλαχογιάννης από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, όπου εργάστηκε ως παραγωγικό και κομματικό στέλεχος. Ηταν αγωνιστής, αφοσιωμένος στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στις 31 Γενάρη 2006 συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατό του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του και τα παιδιά του προσφέρουν 20 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε στη μνήμη του 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Στέλλα

Τα παιδιά Γεώργιος, Αικατερίνη, Δαβίδ,

Τα εγγόνια του

* * *

Η συν. Βενετία προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από την περιοχή Γυθείου.

* * *

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΩΚΟΣ (Καλίας) από το Μαυρολιθάρι Φωκίδας, αξιωματικός της Σχολής Ευελπίδων και Αξιωματικός του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στις 5 Γενάρη 1944 μαζί με άλλους 33 πατριώτες, σε ενέδρα από Γερμανούς.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΦΑΡΑΝΤΟΣ από τη Δεσφίνα Φωκίδας, αντάρτης του ΕΛΑΣ, εκτελέστηκε στην Κέρκυρα στις 23 Φλεβάρη 1949.

Ο ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ (Μένιος) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ από την Αμφισσα, αντάρτης του ΕΛΑΣ, εκτελέστηκε στην Κέρκυρα στις 11 Μάρτη 1948.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΣ από τη Δεσφίνα εκτελέστηκε στην Κέρκυρα στις 23 Φλεβάρη 1949.

Λάζαρος Οικονομόπουλος
Λάζαρος Οικονομόπουλος
Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ από το Σερνικάκι, μαχητής του ΔΣΕ στα τμήματα του Διαμαντή, πιάστηκε στην Πάρνηθα και εκτελέστηκε το Μάρτη του 1948.

Στη μνήμη τους η πατριώτισσά τους Βαγγελιώ Λύτρα από το Σερνικάκι προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου», 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Φλεβάρη κλείνουν 11 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΖΑΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ. Για την πατριωτική δράση του διώχτηκε και βασανίστηκε άγρια στο κολαστήρι της Μακρονήσου.

Υπήρξε ένθερμος οπαδός του ΚΚΕ ως το θάνατό του, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Σωτηρία προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης -Ιερόθεου.


Λάμπης Σαλασίδης
Λάμπης Σαλασίδης

Ευθύμιος Γιαννακόπουλος
Ευθύμιος Γιαννακόπουλος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ