Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ημέρα ... προστίμων

Πρόστιμα συνολικού ύψους 273.000 ευρώ επέβαλε χτες το ΕΣΡ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 273.000 ευρώ επέβαλε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ ένα μεγάλο μέρος απ' αυτά και συγκεκριμένα 140.000 ευρώ «εισέπραξε» ο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Στον ΑΝΤΕΝΝΑ επιβλήθηκε πρόστιμο 70.000 ευρώ για την εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα» με την Τατιάνα Στεφανίδου και συγκεκριμένα για τις εκπομπές που μεταδόθηκαν στις 25, 26, 29/10/2005 και τις 20/11/2005. Στις εκπομπές αυτές, όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δ. Χαραλάμπης, ο Νίκος Μουρατίδης μοίραζε κουπόνια για συγκεκριμένο ξενοδοχείο ερωτικών συνευρέσεων, ενώ στο ίδιο ξενοδοχείο υπάρχει μπαρ, το οποίο ανήκει στον ίδιο. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παραβιάσεις που αφορούν στη διαφήμιση του ξενοδοχείου και του μπαρ, καθώς και για το μοίρασμα των κουπονιών που δόθηκαν για ερωτικά ραντεβού σε δωμάτια του ξενοδοχείου.

Στον ίδιο σταθμό, στον ΑΝΤΕΝΝΑ, επιβλήθηκε ένα ακόμη πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ και αυτό για την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Αποκάλυψη τώρα». Η εκπομπή αναφερόταν στην Δήμητρα Παξινού, που είχε αλλάξει φύλο και συμμετείχε στο «Big brother». Στη συγκεκριμένη εκπομπή υπήρξε, όπως ανέφερε ο Δ. Χαραλάμπης, ψυχολογική πίεση προς τη μητέρα της για να μιλήσει, αρνητική συμπεριφορά μη προσήκουσα απέναντι στο νόμο, απαξίωση του συμμετέχοντος και προσβολή της ιδιωτικής του ζωής.

Στον τηλεοπτικό σταθμό STV, o οποίος άλλαζε διαρκώς συχνότητες και διαύλους, καταλαμβάνοντας πότε τη συχνότητα του TEMPO μετά της ΒΟΥΛΗΣ και άλλων σταθμών. Η πλειοψηφία του ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι με προηγούμενη απόφασή του το ΕΣΡ είχε αποφασίσει την οριστική διακοπή του σταθμού, ο οποίος όμως προσέφυγε στο ΣτΕ και εξακολουθεί να λειτουργεί με προσωρινή διαταγή αναστολής.

Σειρά στα πρόστιμα έχει ο τηλεοπτικός σταθμός STAR για τη σειρά «Τα φιλαράκια». Επεβλήθη ομόφωνα πρόστιμο 30.000 ευρώ για υπέρβαση του διαφημιστικού χρόνου. Στο «Ράδιο Ζυγός» του νομού Τρικάλων επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, για τον τρόπο με τον οποίο μετέδωσε υπόθεση που αφορούσε στο νοσοκομείο της περιοχής και γιατρό του νοσοκομείου.

Οι χαρτομαντείες, τα 090, οι αστρολόγοι, οι υπερβάσεις διαφημιστικού χρόνου, καθώς και εκπομπές σεξουαλικού περιεχομένου ήταν οι παραβιάσεις για τις οποίες το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Sur B T.V. Πάτρας». Πρόστιμο, επίσης, το ΕΣΡ επέβαλε ομόφωνα στον τηλεοπτικό σταθμό «Ιn Channel» συμφερόντων Στάθη Τσοτσορού, 15.000 ευρώ, μετά από καταγγελίες τηλεθεατών για τη μετάδοση πορνό, ενώ δεν έδωσε στο ΕΣΡ τις κασέτες που ζητήθηκαν. Τέλος, πρόστιμο 5.000 ευρώ «εισέπραξε» ο ραδιοφωνικός σταθμός «F 1» Κορινθίας για χρήση πολλαπλών συχνοτήτων.

Ανοιχτό εξακολουθεί να παραμένει το θέμα της μετοχικής σύνθεσης του ALPHA. Ο νομικός εκπρόσωπος του Στάθη Τσοτσορού Ιωάννης Νικολάου κατέθεσε το υπόμνημα που κινείται, όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, στο πλαίσιο των προσφυγών που έχει κάνει ο Στάθης Τσοτσορός κατά του Δ. Κοντομηνά. Το σχετικό υπόμνημα δόθηκε στον ALPHA, ενώ μέχρι τη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης, ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός θα πρέπει να έχει καταθέσει στο ΕΣΡ υπόμνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ