Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Για τις ζημιές στις αθλητικές εγκαταστάσεις Χανίων

Σε μια περίοδο όπου με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων είναι εμφανής, το πρόβλημα μεγαλώνει όταν οι ήδη υπάρχουσες αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργικότητας είτε από εγκατάλειψη είτε μετά από χτύπημα φυσικών φαινομένων. Κάτι ανάλογο ισχύει στην περίπτωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Χανιά που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό που έγινε στις 8 του Γενάρη του 2006.

Ετσι, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Βέρα Νικολαΐδου ζητούν την άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ επισημαίνονται τα εξής:

«Από την πρόσφατη σεισμική δόνηση που έπληξε και το Νομό Χανίων προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές εκτός των άλλων στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ειδικά σε ό,τι αφορά το κολυμβητήριο και το Εθνικό Στάδιο Χανίων διαπιστώθηκε ότι έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η διακοπή της λειτουργίας τους τουλάχιστον έως την εκτέλεση των επειγουσών εργασιών αποκατάστασης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας εκτιμούν ότι για τις πιο άμεσες και αναγκαίες εργασίες απαιτείται το ποσό των 250.000 ευρώ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν προτίθεται να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ