Κυριακή 12 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γεώργιος Δημητράκος
Γεώργιος Δημητράκος
Φωτ.

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ, από τις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης, «αποχαιρέτησε» τη ζωή στις 5 Δεκέμβρη 2005, στα 55 χρόνια του. Πάνδημη η κηδεία του στη Γλυφάδα από τους συγγενείς, φίλους, καθηγητές, μαθητές, γονείς, συνδικαλιστές, συντρόφους. Μας άφησε την αισιοδοξία του και το γέλιο του.

Αγωνιστής από τα μικράτα του, έως το τέλος. Στη βιοπάλη, στις σπουδές, καθηγητής, συνδικαλιστής, στους κοινωνικούς αγώνες για τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα, σε συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες. Παντού. Και μόνος και μετά πολλών. Ευθύς, καίριος, αισιόδοξος, γενναίος. Συμμετείχε στα δημοτικά πράγματα της Γλυφάδας, ως μέλος της Δημοτικής Παράταξης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ».

Υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο ΤΕΕ Γλυφάδας, για την ίδρυση του οποίου υπήρξε κύριος συντελεστής. Αγαπητός στους συναδέλφους του και λατρευτός στους μαθητές του.

Στέλεχος συνδικαλιστής στην παράταξη ΕΣΑΚ - ΔΕΕ αγωνίστηκε για τα δικαιώματα του Ελληνικού Δημόσιου Σχολείου, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Ευχαριστούμε όλους που συμμετείχαν στο βαρύ πένθος μας.

Προσφέρουμε στη μνήμη του στο ΚΚΕ, μέσω των ΚΟΒ Γλυφάδας, 500 ευρώ.

Η σύζυγος Ελένη

Η κόρη Ελεάνα

Η πεθερά Αννα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, στελέχους της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 14 Γενάρη 2006, οι σύντροφοι και φίλοι του Τάκης και Σωτηρία Παπιώτη, Γιώργος και Εύη Παπιώτη, Αρης και Αλεξάνδρα Μασούρα, Παναγιώτης και Γιούλη Αρβανίτη, Χρήστος Αναγνώστου, Λευτέρης Αντωνόπουλος, Πόπη Τριανταφύλλου και Πέτρος Λάζος προσφέρουν, μέσω ΚΟ Λιβαδειάς, 250 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γιώργος Ζέρβας
Γιώργος Ζέρβας
* * *

Φωτ.

Στις 30 Γενάρη 2005 «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος σύζυγός μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ, μέλος του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Αν και πέρασε ένας χρόνος, ο πόνος δεν έφυγε από την καρδιά και το κενό που άφησε η απουσία του είναι δυσαναπλήρωτο.

Στη μνήμη του, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γούβας, 130 ευρώ.

Η γυναίκα του Ελένη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ο οποίος «έφυγε» άδικα από κοντά μας πριν από 13 χρόνια και του θείου μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΟΒ Ηλεκτρολόγων του τομέα Κατασκευών της ΚΝΕ.

Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 18 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 18 χρόνια από τότε που «χάσαμε» τον αγαπημένο μας ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΜΠΡΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος για μας είναι αξέχαστος ως σύζυγος, ως πατέρας και ως παππούς, μα πάνω από όλα αγωνιστής για τα δίκαια του λαού και την αδικία.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 25 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 25 ευρώ στο Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ.

Η σύζυγός του Σωτηρία Λάμπρου

Ο γιος του Ηλίας Λάμπρου

Η κόρη του Ελένη

Τα εγγόνια του Σωτηρία και Γιώργος

* * *

Γιάννης Μπουρδάκος
Γιάννης Μπουρδάκος
Ο Θοδωρής, η Ρούλα και η Ελένη, στη μνήμη των αγαπημένων τους ΗΛΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ και ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΒΡΕΤΤΕΑ, ΠΑΥΛΟΥ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΥ, προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟ Πειραιά.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ, αντιστασιακού εκπαιδευτικού, προσφέρω στην ΠΕΑΕΑ 30 ευρώ, στην Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ) 40 ευρώ και στον «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

Η σύζυγος Ελένη

* * *

Φωτ.3

Συμπληρώθηκαν 58 χρόνια από τη δολοφονία της μητέρας μας ΡΕΒΕΚΚΑΣ ΑΛΜΑΖΙΔΟΥ, γραμματέα του πυρήνα του ΚΚΕ στην Κορομηλιά Κιλκίς. Ελαβε μέρος σε όλα τα συλλαλητήρια που έγιναν για να μην επεκταθεί η βουλγαρική κατοχή στη Μακεδονία και συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση. Τον Αύγουστο του 1947, παρακρατικοί τρομοκράτες της περιοχής Κιλκίς την πήραν νύχτα από το σπίτι της και τη βασάνισαν για να καταδώσει τους συνεργάτες της. Αφού δεν μπόρεσαν να της αποσπάσουν τις πληροφορίες που ήθελαν, τη δολοφόνησαν στο δρόμο προς το Χέρσο και εξαφάνισαν το πτώμα της.

Ο αδελφός της μητέρας μας ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΕΡΖΙΔΗΣ, μέλος της ΟΚΝΕ από τα χρόνια της δικτατορίας του Μεταξά, έζησε πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες και βασανίστηκε. Το 1941 παραδόθηκε στους Γερμανούς, μεταφέρθηκε στο Νταχάου και επέστρεψε στο χωριό, όταν κατέβηκε ο Κόκκινος Στρατός και διαλύθηκε το στρατόπεδο.

Γιώργος Λάμπρου
Γιώργος Λάμπρου
Στον Εμφύλιο, ήταν μαχητής του ΔΣΕ. Πολέμησε στο Γράμμο και στο Βίτσι. Τραυματίστηκε σε μάχη.

Πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Η αδελφή μας ΜΑΡΙΚΑ ΑΛΜΑΖΙΔΟΥ, μαχήτρια του ΔΣΕ στο Μπέλλες, μετακινήθηκε με το τάγμα του Αεροπόρου Νικητίδη στο Γράμμο - Βίτσι. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών του ΓΑ, ονομάστηκε ανθυπολοχαγός και σκοτώθηκε στις τελευταίες επιχειρήσεις του Βίτσι - Γράμμου.

Στη μνήμη τους, καθώς επίσης στη μνήμη του ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΛΠΑΖΙΔΗ, αξιωματικού του ΔΣΕ και γραμματέα της ΚΟΒ Κορομηλιάς, ο οποίος πέθανε πριν από 2 χρόνια, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 320 ευρώ.

Στέφανος, Δημήτρης, Χρήστος και Στυλιανός Αλμαζίδης, Μαγδαληνή και Κώστας Καλπαζίδης, Ανθούλα Παπαδοπούλου, Θέκλα Νοβρατίδου

* * *

Στη μνήμη των πεθερικών μου ΙΩΣΗΦ και ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΟΥ, του θείου μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΛΕΡΙΔΗ, του ανιψιού μου ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα στα 20 χρόνια του τον Ιούλη του 2005, της ΜΑΡΟΥΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ, της αξέχαστης συναδέλφου μου ΦΟΥΛΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ, του πρώην γραμματέα της ΚΟΒ Σταυρούπολης ΚΛΕΑΝΘΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και του ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΙΔΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών Θεσσαλονίκης.

Χρυσούλα Τηλεντζίδου

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΙΝΤΙΡΑΚΑΚΗ, των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΗ, ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΗ, η οποία σκοτώθηκε το 1949 στον Εμφύλιο, και της αδελφής μου ΜΑΡΙΚΑΣ ΣΤΕΦΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρού της ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Τάσος Μανωλίτσης
Τάσος Μανωλίτσης
Δόμνα Φιντιρακάκη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου, μαχητή του ΔΣΕ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Πόλια), ο οποίος «χάθηκε» μετά τη μάχη στο Καρπενήσι σε ενέδρα, καθώς επίσης στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΡΑΚΑΤΣΟΥΛΑ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη, αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ισότητα και το σοσιαλισμό, προσφέρω, μέσω ΚΟ Καρδίτσας, 40 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αγγελική Αναστασίου (Πόλια) - Μπρακατσούλα

* * *

Στη μνήμη του γιου μου ΤΑΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ, ο οποίος «χάθηκε» πρόσφατα, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 500 ευρώ.

Βούλα Χριστοφορίδου

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΣ μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 15 Φλεβάρη 2002, άφησε σε μας ένα μεγάλο κενό.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου, 100 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Αύριο 13 Φλεβάρη, κλείνουν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μου ο αγαπημένος μου σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1943. Ενας σεμνός αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες, τραυματίστηκε, βασανίστηκε, δικάστηκε πολλές φορές σε θάνατο, αλλά δε λύγισε. Στάθηκε με το κεφάλι ψηλά. Τώρα αναπαύεται, σύμφωνα με την επιθυμία του, στη γενέτειρά του, Νικιανά Λευκάδας, εκεί από όπου ξεκίνησε, αμούστακο παιδί, να πολεμήσει για την ελευθερία της πατρίδας και τη δημοκρατία.

Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή.

Στη μνήμη του προσφέρω 300 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 300 ευρώ στην ΚΟΒ «Αγ. Σπυρίδωνα» Αιγάλεω, 200 ευρώ στο Παράρτημα Αιγάλεω της ΠΕΑΕΑ και 200 ευρώ στο Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Αιγάλεω.

Η συντρόφισσά του Βάσω

Δημήτρης Λιάκος
Δημήτρης Λιάκος
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΣΑΜΠΗ, η γυναίκα του Ελπίδα Κατσάμπη προσφέρει 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε στη μνήμη του 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Στέλλα

Τα παιδιά Γεώργιος, Αικατερίνη, Δαβίδ

Τα εγγόνια

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 12 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αθηνά προσφέρει 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

  • Επίσης στη μνήμη του Χαράλαμπου Δημητριάδη, η οικογένεια Ξενίδη προσφέρει 20 ευρώ στο Παράρτημα Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη της ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ από το Μεταλλικό Κιλκίς, η κόρη της Ρούλα Βρασίδου πρόσφερε 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ντεπώ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν δυόμισι χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή το παλικάρι μου, ο γιος μου, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΔΟΥΚΟΣ. Γεννήθηκε το 1957 στην Τασκένδη. Οταν ήρθε στην πατρίδα, έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και συνέχισε τους αγώνες των γονιών του, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ.

Γεώργιος Κατσάμπης
Γεώργιος Κατσάμπης
Εως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν με πίστη, για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ ΤΑ Δ. Καλλιθέας.

Η μητέρα του Μαρία Σδούκου

Τα εξαδέλφια του Δημήτρης και Ευδοκία Αθανασάκη

* * *

Φωτ.

Στις 20 Γενάρη συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μου ο αγαπημένος σύντροφός μου ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΡΒΑΣ.

Στην αξέχαστη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Κερατσινίου.

Σοφία Ζέρβα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο εγγονός του Δημήτρης Λιάκος προσφέρει στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του σ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ και των μαχητών του ΔΣΕ από την Επαρχία Ελασσόνας που έπεσαν για την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας και το σοσιαλισμό, ο Λύσσανδρος Ταμουρίδης, λοχαγός του ΔΣΕ, πρόσφερε, ως τρίτη δόση, στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο σύντροφός μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ήταν εξαίρετος άνθρωπος, αγωνιστής και πιστός στο ΚΚΕ. Αγωνιζόταν έως το τέλος της ζωής του τόσο στη Γερμανία, όσο και αργότερα στην πατρίδα και συμμετείχε δραστήρια στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φιλύρου, και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Η γυναίκα του Δέσποινα, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη του συζύγου μου ΙΩΑΝΝΗ Σεραφείμ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ και των αδελφών μας ΑΧΙΛΛΕΑ και ΙΩΑΝΝΗ Κωνσταντίνου ΜΠΑΖΙΑΝΑ, οι οποίοι, ως μέλη του ΚΚΕ, αγωνίστηκαν για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, σοσιαλισμό και κομμουνισμό, προσφέρουμε για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Γέρακα, 100 ευρώ.

Βασιλική Μπαζιάνα - Ραφτοπούλου

Χαράλαμπος Σδούκος
Χαράλαμπος Σδούκος
Βησσαρίων Μπαζιάνας


Γιάννης Ασλάνογλου
Γιάννης Ασλάνογλου

Ευθύμιος Γιαννακόπουλος
Ευθύμιος Γιαννακόπουλος

Νίκος Καραγιώργος
Νίκος Καραγιώργος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ