Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μισό και ατελές έργο

Στο εγγειοβελτιωτικό έργο και τον υποχρεωτικό αναδασμό στο Γαλατά Μεσολογγίου, νυν Χάλκειας, αναφέρεται με επιστολή του στο «Ρ» ο αναγνώστης μας Β. Τσολακίδης, εκφράζοντας τους φόβους του πως το έργο θα μείνει ατελές. Γράφει:

Το έργο αφορά 15.500 στρέμματα και 850 ιδιοκτήτες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν εφαρμόστηκε η σχετική νομοθεσία και έγιναν παραβάσεις. Οι τεράστιοι όγκοι αποχωμάτωσης για τη διάνοιξη καναλιών αποστράγγισης μήκους 42 χιλιομέτρων, αντί να χρησιμοποιηθούν για την αποβάλτωση και τη βελτίωση των κτημάτων, μεταφέρθηκαν εκτός του έργου ακόμα και για τη διαμόρφωση βουνών, ενώ μεγάλες ποσότητες αποθηκεύτηκαν στον ποταμό Εύηνο. Ετσι, χιλιάδες στρέμματα μένουν ακαλλιέργητα και οι κίνδυνοι λόγω του βαλτώδους είναι πολλοί. Αρκετά κτήματα μένουν ξερικά και χωρίς δρόμο. Ακόμα, μέρος των κτημάτων δεν έχουν παραληφθεί λόγω έλλειψης οριοσήμανσης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις μεταξύ των ακτημόνων.

Επίσης, οι κακοτεχνίες στο υπόγειο αρδευτικό δίκτυο επιβαρύνουν αγρότες και ΤΟΕΒ, αφού υπάρχουν διαρροές, με αποτέλεσμα να κόβεται στη μέση ο κάμπος και οι ακτήμονες και οι κτηνοτρόφοι να ταλαιπωρούνται. Αραγε, είναι αυτά σε γνώση των αρμοδίων του υπουργείου Γεωργίας που παρέλαβαν το έργο. Ή θα μας απαντήσουν όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ