Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Βαν Γκογκ» επί σκηνής

Το «Αντιθέατρο-Μετά» της Μαρίας Ξενουδάκη, ύστερα από δύο χρόνια που δε λειτούργησε, λόγω πένθους, θα ανεβάσει το Μάρτη την παράσταση «Βικέντιος Βαν Γκογκ». Βασισμένη, κυρίως, στην ομώνυμη βιογραφία του Ιρβινγκ Στόουν για τον μεγάλο Ολλανδό ζωγράφο, η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου θεατροποίησε κομμάτια που αφορούν στη φιλοσοφία του, στο μοναδικό και διαφορετικό τρόπο που έβλεπε και ζωγράφιζε και στο τραγικό τέλος του, σε ηλικία 37 χρονών!

«Δε συμφώνησε/ η βαρβαρότητα του σακάτεψε τη μορφή,/ οι διακρίσεις είναι για τα ποντίκια,/ εσύ περήφανα φωλιάζεις στα βουνά/ με το κίτρινο ταραγμένο χρώμα,/ η Αρλ δεν ταιριάζει σε κανένα/ προτίμησες τη ζωή/ το χέρι σου, χρωστάει η ανθρωπότητα,/ δεν πρόλαβες να ζήσεις το μερτικό σου της δόξας,/ αλλά άφησες να σε κλείσουν/ εσένα τον αίτιο της ζωής./ Αδελφέ θά 'ρθω κοντά σου/ να λησμονήσεις τη μοναξιά σου», γράφει για τον ζωγράφο η Μαρία Ξενουδάκη.

Η σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια είναι της Μ. Ξενουδάκη, η οποία θα υποδυθεί τον ζωγράφο. Κίνηση Σίμων Πάτροκλος, σκηνικά - κοστούμια Σεμίραμις Μοσχοβάκη. Παίζουν επίσης: Ελισσαίος Βλάχος, Μαρίνα Σωκράτη, Γιώργος Καπετανάκος, Ειρήνη Τζαβάρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ