Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Τι δεν είπε η κυρία Μπακογιάννη»

Δήλωση του δημοτικού συμβούλου με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» με αφορμή την παρουσίαση του αντιλαϊκού απολογισμού δράσης στο δήμο

Πίσω από την ωραιοποιημένη εικόνα της Αθήνας και το δήθεν «έργο» που επιχείρησε να προβάλλει προχτές, κατά τη διάρκεια του απολογισμού, η δήμαρχος της πόλης, Ντ. Μπακογιάννη, βρίσκεται η πραγματικότητα για τα πεπραγμένα της δημοτικής Αρχής.

Αυτήν ακριβώς την εικόνα περιγράφει με ανάγλυφο τρόπο ο Σπύρος Χαλβατζής, δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», αποκαλύπτοντας και τις πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών που έλαβε η σημερινή διοίκηση, συνεχίζοντας το «έργο» των προηγουμένων.

Ολόκληρη η δήλωση του Σπ. Χαλβατζή έχει ως εξής:

«Τι δεν είπε η κυρία Μπακογιάννη στον απολογισμό της.

  • Δεν είπε ότι διορίστηκαν - προσλήφθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μισή εργασία, μισή αμοιβή, μισή ζωή. Και πολλοί από αυτούς χωρίς άδειες, δώρα και ορισμένοι χωρίς συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
  • Δεν είπε ότι λείπουν δεκάδες παιδικοί σταθμοί στο δήμο της Αθήνας και ότι τον περασμένο χρόνο απορρίφτηκαν πάνω από 2.000 αιτήσεις για φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.
  • Δεν είπε λέξη για την αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς που προσεγγίζουν περίπου στο 200% στην τριετία.
  • Δεν είπε τι έκανε ώστε να μην έχουμε το 26% των σχολείων να λειτουργούν σε διπλοβάρδιες.
  • Δεν είπε κουβέντα για το ότι δε διεκδίκησε ούτε καν τα παρακρατηθέντα χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος, που για την Αθήνα ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
  • Δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ότι με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής έχουν χαθεί ελεύθεροι χώροι στα όρια του δήμου της Αθήνας.
  • Δεν είπε τίποτα για δεκάδες οικόπεδα που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν δεσμευτεί για σχολεία και αποδεσμεύονται επειδή δεν αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες τους.
  • Δεν είπε λέξη για την αύξηση των δημοτικών τελών στα σπίτια και στα καταστήματα και για τη μετατροπή των πεζοδρόμων σε απέραντες εκτάσεις τραπεζοκαθισμάτων.

Γι' αυτά και πάρα πολλά ενημερώνουμε, συζητάμε και συμβάλλουμε στην κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας της Αθήνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ