Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συμπαράσταση και αλληλεγγύη

Με αφορμή την έκκληση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας για έκφραση αλληλεγγύης ενάντια στην προσπάθεια φίμωσής της από τη «μετακομμουνιστική» κυβέρνηση της Τσεχίας, «επειδή, άκουσον -άκουσον, όπως γράφει, έχει στο καταστατικό της σαν βασικό προγραμματικό στόχο το σοσιαλισμό», μας στάλθηκε υπόμνημα διαμαρτυρίας της οικογένειας Γεράσιμου Δρακονταειδή που υπογράφεται επίσης από πολλές δεκάδες εργαζομένων και αναφέρει:

Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιεί το σαθρό επιχείρημα πως ως κοινωνική οργάνωση η κομμουνιστική νεολαία δεν μπορεί να υπεισέρχεται στο χώρο που δραστηριοποιούνται πολιτικά κόμματα! Την ίδια στιγμή όμως, δε γίνεται το ίδιο για τις άλλες οργανώσεις συντηρητικών, σοσιαλδημοκρατών ή χριστιανοδημοκρατών.

Ειλικρινά οι καταστάσεις αυτές μας θυμίζουν το καθεστώς της δεκαετίας '50 και 1960 που αντιμετώπισε και η χώρα μας από το αστυνομικό κράτος και την κυβέρνηση εκείνης της εποχής. Για το λόγο αυτό διαμαρτυρόμαστε έντονα και βρισκόμαστε στο πλευρό της αγωνιζόμενης κομμουνιστικής νεολαίας Τσεχίας, αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Στον αγώνα αυτόν έχουν τη συμπαράσταση κάθε προοδευτικού ανθρώπου, κάθε γνήσιου δημοκράτη και προ πάντων του τσέχικου λαού (ακολουθούν οι υπογραφές).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ