Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο ψευτοσοσιαλισμός της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Οι ευχές Καραμανλή για να έχει επιτυχία η προεδρία Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή ήτανε σίγουρα εγκάρδιες. Γιατί όσο πετυχημένη και πολύχρονη θα είναι η πορεία της σοσιαλδημοκρατίας - αφού η πολιτική της τυπικά ακούγεται σοσιαλιστική, ουσιαστικά είναι προσαρμοσμένη στην πολιτική της ΝΑΤΟικής νέας τάξης - άλλο τόσο θα αισθάνεται άνετα το παραδοσιακά συντηρητικό κόμμα, το άλλο σκέλος του δικομματισμού. Ενώ τίτλοι προοδευτικοί, όπως «σοσιαλιστικό», έστω και αν είναι κενοί περιεχομένου, όπως στην περίπτωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παραπλανούν τα εργαζόμενα στρώματα, τους λαούς, για να μακροημερεύουν οι αντιλαϊκές πολιτικές.

Αλλος είναι ο ζωντανός πραγματικός και αθάνατος σοσιαλισμός και άλλος ο ψεύτικος συμβολισμός που εκπέμπει ο ψευτοσοσιαλισμός της Σοσιαλιστικής Διεθνούς του κεφαλαίου, που στόχο έχει να εξωραΐζει τον καπιταλισμό, ο οποίος έχει φάει τα ψωμιά του. Εκείνο που έχει σημασία για τους λαούς είναι να στηρίζουν τα δικά τους κόμματα, τις δυνάμεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την αντιιμπεριαλιστική ενωτική αποφασιστική δύναμη, τα κομμουνιστικά -ριζοσπαστικά κόμματα που αναδείχτηκαν και επιμένουν στο καμίνι των ταξικών αγώνων.

Μόνη ελπίδα των λαών, των λαϊκών μαζών και, πρώτα πρώτα της εργατικής τάξης, είναι τα ΚΚ που υπερασπίζουν τα πραγματικά συμφέροντα των καταπιεζομένων, της εργατικής τάξης, όλων των φτωχών στρωμάτων. Ελπίδα είναι το Λαϊκό Μέτωπο για το οποίο αγωνίζεται το ΚΚΕ στην Ελλάδα, οι πραγματικοί κομμουνιστές και τα κόμματά τους σ' όλες τις χώρες, που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στα εγκλήματα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης. Για να οικοδομηθεί για πάντα ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός που εγγυάται για πάντα τα συμφέροντα των λαών, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τη συναδέλφωση των λαών ενάντια στον πόλεμο και στις αντιπαραθέσεις. Είναι η μόνη εγγύηση για τη σημερινή και τις μελλοντικές γενιές.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΕΡΑΚΗΣ

Θέρισσος Ηρακλείου Κρήτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ