Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Συνεχίζεται η ομηρία τους

Παρά τις υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί, οι συμβασιούχοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου παραμένουν όμηροι, ενώ ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς έχει εξαιρεθεί από τη μονιμοποίηση με βάση το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης και ο υφυπουργός Εσωτερικών Α. Ανδρεουλάκος είπε ότι το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε τις υπηρεσίες ότι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα μονιμοποιηθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου 398 υπάλληλοι. Ισχυρίστηκε ότι μέχρι αύριο ή μεθαύριο θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για την τακτοποίηση των 295 υπαλλήλων και το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τους υπόλοιπους. Οσο δε για την εξαίρεση όσων δούλευαν σε εργολαβίες, ο υφυπουργός «ένιψε τα χείρας του», λέγοντας ότι αρμόδιο γι' αυτές τις διαδικασίες είναι το ΑΣΕΠ.

Η απάντηση του υφυπουργού, είπε ο Γ. Χουρμουζιάδης, απλώς περιγράφει το πρόβλημα και δεν καθιστά σαφές πότε θα τελειώσει η ομηρία αυτών των ανθρώπων. Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι τελικά αποκλείστηκαν οι εργαζόμενοι που δούλευαν σε εργολαβίες, παρά το γεγονός ότι για 10 ολόκληρα χρόνια προσέφεραν και στήριξαν τη λειτουργία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Ζήτησε δε την πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης, προκειμένου και αυτοί οι άνθρωποι να ενταχθούν στις σχετικές ρυθμίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ