Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθέσεις «εντός κι εκτός»
Εργο της Ρ. Σαρελάκου
Εργο της Ρ. Σαρελάκου
  • Εκθεση έργων ζωγραφικής της Ρουμπίνας Σαρελάκου φιλοξενείται (έως τις 15/3) στην γκαλερί «Αμυμώνη» (Τοσίτσα 16, Γιάννενα). Εργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, σε χειροποίητο χαρτί, με χρωματιστά ή μαύρα μολύβια και ακριλικά χρώματα σε καμβά, μας μεταφέρουν στη μαγεία του αργεντίνικου τάνγκο. Με εικόνες αποσπασματικά δεμένες, που θυμίζουν φωτογραφικά καρέ, η Ρ. Σαρελάκου αιχμαλωτίζει την κίνηση και τη λεπτομέρεια. Ενα βλέμμα, μια αγκαλιά, μια πτύχωση, ένα σύμπλεγμα σωμάτων, ένα ζευγάρι παπούτσια... υποδηλώνουν το μυστήριο και την ένταση του χορού.
  • Συνεχίζοντας το εκθεσιακό πρόγραμμά της, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254 - κτίριο 7), η γκαλερί «Ζυγός» παρουσιάζει (έως 12/3) έκθεση ζωγραφικής του Κίμωνα Βαλαβάνη. Με αφορμή την Αφροδίτη της Μήλου, σύμβολο της τελειότητας στην τέχνη και στο γυναικείο σώμα, ο Κ. Βαλαβάνης, στα παρουσιαζόμενα έργα, μελετά τη σχέση της κλασικής με τη σύγχρονη τέχνη.
  • Στην γκαλερί «Αγκάθι» (Μηθύμνης 12 και Επτανήσου, πλ. Αμερικής) εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μμ) έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Λιαούρη. Εως τις 11/3, παρουσιάζονται 21 έργα (λάδι σε καμβά), που αποτελούν την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη. Το φως, οι χρωματικές σχέσεις, η φόρμα και το σχέδιο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της δουλιάς του, όπου μέσα από μια ιμπρεσιονιστική - ρεαλιστική ματιά αναζητά την αλήθεια των πραγμάτων.
  • Από τις 2/3-15/4 η γκαλερί «Thanassis Frissiras» θα παρουσιάσει έκθεση του Βαγγέλη Πλοιαρίδη. Η φυγή, το ταξίδι και ο μύθος ενός προορισμού που μπορεί να μας βγάλει από την καθημερινότητα, επανέρχονται ως μοτίβα στους παρουσιαζόμενους πίνακες, διατυπωμένα με μια προσωπική γλώσσα συμβολικών αντικειμένων και χαρακτήρων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ