Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Στο πλευρό των εργατών της Λευκορωσίας

Την αλληλεγγύη της στην εργατική τάξη της Λευκορωσίας, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της ΕΕ που αναδεικνύει τις προσπάθειες των ιμπεριαλιστών να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των επικείμενων εκλογών στη χώρα, εκφράζει με επιστολή της προς την Ομοσπονδία Συνδικάτων Λευκορωσίας η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

«Η ΠΣΟ υποστηρίζει το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει μόνος του για τις τύχες και το μέλλον του», επισημαίνεται στην επιστολή. Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

«Για έκτη φορά μέσα στα τελευταία δύο χρόνια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεθόδευσε συζήτηση σε βάρος της Λευκορωσίας. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία συμμετείχε, στήριξε και στηρίζει την κατοχή των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης, προσπαθεί να εμφανιστεί ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τη δημοκρατία στη Λευκορωσία.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ!

Δεν ενδιαφέρεται για τη δημοκρατία, αλλά επιχειρεί με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις να στηρίξει τους ανθρώπους των Αμερικανών στις εκλογές του Μαρτίου. Η Εργατική Τάξη αντιλαμβάνεται την ουσία των απαράδεκτων ψηφισμάτων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εκφράζει στην Εργατική Τάξη και το Λαό της Λευκορωσίας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των αγωνιστικών συνδικάτων από όλο τον κόσμο. Η ΠΣΟ υποστηρίζει το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει μόνος του για τις τύχες και το μέλλον του. Η ΠΣΟ καταδικάζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ που χρηματοδοτούν και οργανώνουν παράνομες και αντιδημοκρατικές επεμβάσεις σε βάρος ανεξάρτητων κρατών.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην υποψηφιότητα του Προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο και καλούμε το λαό της Λευκορωσίας να μην επιτρέψει στις ΗΠΑ και τα όργανά τους να υπονομεύσουν το μέλλον των παιδιών σας και της νέας γενιάς. Το μέλλον μιας ανεξάρτητης Λευκορωσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ