Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Με τέσσερις εκρήξεις επανάρχεται στο «προσκήνιο» ο «UCPMB»

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Ανάφλεξη της βίας της αυτονομιστικής οργάνωσης - παρακλάδι του ΟΥΤΣΕΚΑ - «UCPMB» στις νότιες σερβικές πόλεις Πρέσεβο και Μπουγιάνοβατς κοντά στα διοικητικά όρια με το Κοσσυφοπέδιο.

Κοσσοβάροι Αλβανοί αυτονομιστές πυροδότησαν τέσσερις εκρηκτικούς μηχανισμούς που οδήγησαν σε ισάριθμες εκρήξεις, προκαλώντας υλικές ζημιές σε διοικητικά κτίρια και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Σέρβου αστυνομικού και ενός φρουρού ασφαλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της σερβικής αστυνομίας, που επικαλείται το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ, οι τέσσερις εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σε περιοχές των πόλεων Πρέσεβο και Μπουγιάνοβατς. Οι σερβικές αρχές επέρριψαν την ευθύνη για τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις σε εξτρεμιστικά και τρομοκρατικά στοιχεία Κοσσοβάρων Αλβανών, ενώ εξαπέλυσαν κατηγορίες και κατά της πολυεθνικής δύναμης ΚΦΟΡ, λέγοντας πως «κάνει ελάχιστα για να εμποδίσει τις παραστρατιωτικές δραστηριότητες των Αλβανών».

Νέα επίθεση κατά Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο

Στο στόχαστρο «άγνωστων οπλοφόρων» τέθηκε αργά προχτές βράδυ ζευγάρι Κοσσοβάρων Σέρβων. Οι δύο Σέρβοι δέχτηκαν επίθεση ενόπλων και τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ βρίσκονταν σε αυτοκίνητο στην κεντρική οδική αρτηρία της Πρίστινας.

Υπεύθυνος του ΟΗΕ, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η γυναίκα που τραυματίστηκε είναι η Βαλεντίνα Τσούκιτς, δημοσιογράφος του «Radio Contact», ραδιοσταθμού στην Πρίστινα, και ότι ο άνδρας είναι ο σύζυγός της, υπάλληλος τράπεζας, Λιουμπομίρ Τοπάλοβατς.

To επεισόδιο αυτό, το πρώτο του είδους, που σημειώνεται στην πρωτεύουσα του Κόσσοβου εδώ και μήνες, συμπίπτει με την επίσκεψη στο Κόσσοβο της επικεφαλής της εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης Κάρλα ντελ Πόντε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ