Κυριακή 26 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Οχι άλλη αναμονή, τώρα με το ΚΚΕ!

Κάλεσμα στράτευσης και στήριξης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές υπογράφουν 144 αγωνιστές από την περιοχή Πατησίων, Αχαρνών, Κυψέλης και Ριζούπολης

Οπως σημειώνουν στο κάλεσμά τους οι 144 αγωνιστές από την περιοχή Πατησίων, Αχαρνών, Κυψέλης και Ριζούπολης, «όλοι εμείς που απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα συμμετείχαμε στο μαζικό κίνημα. Αρκετοί έχουμε στο παρελθόν παλέψει μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, άλλοι από άλλες πολιτικές δυνάμεις μέσα από τα εργατικά συνδικάτα, τους μαθητικούς, φοιτητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, συλλόγους και συσπειρώσεις, γύρω από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, τις Επιτροπές Ειρήνης, τους Συλλόγους Γυναικών, γενικά μέσα από φορείς διεκδίκησης και αγώνα».

Με τη διακήρυξη που υπογράφουν καλούν όλους «με την ενεργό πολύμορφη συμμετοχή μας, στο μαζικό λαϊκό κίνημα, στις Εκλογικές Επιτροπές Στήριξης του ΚΚΕ, με τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μας, να συμβάλουμε ώστε η αναγνώριση και η εκτίμηση στο ΚΚΕ να καταγραφούν και στο αποτέλεσμα των προσεχών δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών».

Ολόκληρο το κείμενο του καλέσματος έχει ως εξής:

Οχι άλλη αναμονή, τώρα με το ΚΚΕ!

Συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι,

Πέρασαν 15 χρόνια από τις αντεπαναστάσεις στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Τότε πολλοί από μας, κάτω από το βάρος των αρνητικών εξελίξεων, αλλά και για άλλους λόγους, ξεχωριστούς για τον καθένα, αποτραβηχτήκαμε από την ενεργό συμμετοχή στο μαζικό κίνημα.

Το πού οδήγησε αυτή η προσωρινή μας ήττα, η ενδυνάμωση του ιμπεριαλισμού, είναι πλέον σε όλους μας γνωστό. Ολοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας, ήρθε η ώρα να αναλάβουμε και τις ευθύνες μας.

Τα χρόνια που πέρασαν τα δοκιμάσαμε όλα και όλους. Τους δεξιούς, τους "σοσιαλιστές", τους κεντροδεξιούς, τους κεντροαριστερούς. Το αποτέλεσμα το ίδιο. Ο καθένας τους, με το δικό του τρόπο, "έσπρωχνε την μπάλα για να κάνει παιχνίδι ο επόμενος".

Γνωρίσαμε και τους σύγχρονους αριστερούς, με τον "σύγχρονο ευρωπαϊκό λόγο και πρακτική", τη φιλότιμη προσπάθειά τους να "συνετίσουν το κεφάλαιο", να "εξανθρωπίσουν τον καπιταλισμό". Και αυτοί με το δικό τους τρόπο, με το "ρεαλισμό" τους και τους "κοινωνικούς διαλόγους", συνέβαλαν να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Βοήθησαν το κεφάλαιο να προβάλει ως "εθνικούς στόχους" τους δικούς του στόχους, και από ταξικός εχθρός να εμφανίζεται ως "κοινωνικός εταίρος". Να ξεπερνά πιο εύκολα τις κακοτοπιές ενσωματώνοντας τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση, να έχει αριστερό άλλοθι για όλα τα εγκλήματά του.

Η ευθύνη τους για το κλίμα απογοήτευσης, ηττοπάθειας και αποστράτευσης είναι μεγάλη.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων τους το ξέρουμε, το ζούμε ακόμα πιο έντονα το τελευταίο διάστημα. Πολεμικές συγκρούσεις, στρατιωτικές κατοχές και απειλές, αντικομμουνιστικά μνημόνια, ένταση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, ανεργία, φτώχεια, κατάργηση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ηλεκτρονικό φακέλωμα και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Οπου και να στρέψεις, το σάπιο σύστημά τους αναδίνει μπόχα από παντού.

Δεν πάει άλλο!

Συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι,

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αυταπάτες, ούτε δικαιολογίες για ανοχή και αναμονή. Αυτή η πολιτική για το κεφάλαιο είναι μονόδρομος, δρόμος χωρίς επιστροφή. Το επόμενο διάστημα θα γίνει ακόμα πιο άγρια, πιο αντιδραστική. Η κατάσταση δεν πάει άλλο, πρέπει όλοι άμεσα να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε για να την ανατρέψουμε. Ατομικές διέξοδοι δεν υπάρχουν.

Να αντιδράσουμε με έργα και όχι με λόγια. H αγανάκτηση, η γκρίνια, το σιχτίρισμα, η "φυγή" από τη σκληρή πραγματικότητα και "αναπολώντας τα παλιά", οι ατέλειωτες συζητήσεις μεταξύ μας, γύρω από πικρίες, λάθη και ελλείψεις του παρελθόντος, για το αν μπορεί ή όχι ο αγώνας να φέρει τώρα αποτελέσματα και μάλιστα τη στιγμή που ο αντίπαλος τα γκρεμίζει όλα δίπλα μας, όλοι το ξέρουμε πως δεν οδηγούν πουθενά.

Αυτό που αυτή τη στιγμή προέχει και είναι επείγον, που δεν επιδέχεται παρερμηνείες, είναι ότι ΤΩΡΑ, χωρίς άλλη καθυστέρηση, με συγκεκριμένα έργα και όχι στα λόγια, να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε, ενάντια στην ιμπεριαλιστική λαίλαπα, στην πολιτική και στις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, να συσπειρωθούμε και να αντεπιτεθούμε διεκδικώντας λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να γίνει τώρα το βήμα

Συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι,

Μπροστά μας έχουμε άλλη μια ευκαιρία, μια σημαντική και δύσκολη πολιτική μάχη, με γενικότερη πολιτική σημασία, τη μάχη των τοπικών εκλογών. Τα χρόνια που πέρασαν, ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άλλαξε και αυτός σημαντικά προς το χειρότερο. Μέσα από την ψήφιση μιας σειράς νέων νόμων από τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, εξελίχθηκε πια πολύ καθαρά σε ένα τοπικό γραφείο, που δίνει έργα στους επιχειρηματίες, επιβάλλει τοπική φορολογία και συμβάλλει πάρα πολύ στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, στην ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας.

Οπως κάθε πολιτική μάχη, έτσι και αυτή έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία. Αυτό που κάνει την πολιτική σημασία αυτών των εκλογών ξεχωριστή είναι ότι μπορούν να συμβάλουν στο να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι του απεγκλωβισμού δυνάμεων από τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, από τους ανταγωνισμούς του δικομματισμού. Να αρχίσει η απελευθέρωση συνειδήσεων, η μαζική αποχώρηση λαϊκών μαζών από τα κόμματα του δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να μη διαψευστούν η ελπίδα, η δυναμική του λαϊκού κινήματος με το συμβιβασμό που προωθεί ο ΣΥΝ και οι δυνάμεις του στην ΤΑ.

Μπορούν να συμβάλουν στο να γίνει το πρώτο βήμα, ώστε η λαϊκή αγανάκτηση και δυσαρέσκεια, που όλο και διευρύνονται, να εκφραστούν σε ένα ισχυρό ρεύμα αντίστασης, αντεπίθεσης, αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής, συσπείρωσης σε αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.

Αυτό το βήμα πρέπει και μπορεί να γίνει ΤΩΡΑ, προτού τα πράγματα γίνουν ακόμα χειρότερα, με το να παλέψουμε όλοι για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης υπέρ των ψηφοδελτίων που στηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με άλλες συνεργαζόμενες δυνάμεις, στους δήμους και στις νομαρχίες. Για να διαμορφωθεί ένας πόλος συσπείρωσης που θα έχει τη δυνατότητα να δράσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σ' όλα τα κινήματα και μετά τη μάχη των τοπικών εκλογών.

Να ξαναβρεθούμε χωρίς καθυστέρηση

Συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι,

Ολοι εμείς που απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα συμμετείχαμε στο μαζικό κίνημα. Αρκετοί έχουμε στο παρελθόν παλέψει μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, άλλοι από άλλες πολιτικές δυνάμεις μέσα από τα εργατικά συνδικάτα, τους μαθητικούς, φοιτητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, τους συλλόγους και τις συσπειρώσεις, γύρω από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, τις Επιτροπές Ειρήνης, τους Συλλόγους Γυναικών, γενικά μέσα από φορείς διεκδίκησης και αγώνα.

Αυτό το κάλεσμα το απευθύνουμε σε όλους τους παλιούς συντρόφους μας στην περιοχή μας και τους καλούμε να ξαναβρεθούμε, χωρίς άλλη καθυστέρηση, και πάλι στους δρόμους του αγώνα, για να ξαναβρούμε τον "εαυτό μας", για να νιώσουμε και πάλι ζωντανοί, δημιουργικοί, ικανοί να αλλάξουμε τη ζωή και τον κόσμο.

Το απευθύνουμε στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες της περιοχής μας, που στο παρελθόν συμμετείχαν δραστήρια στο μαζικό κίνημα έχοντας διαφορετικές πολιτικές επιλογές από τις δικές μας, και που τώρα, βλέποντας και κρίνοντας πού πάει η κατάσταση, προβληματίζονται, αγωνιούν, διστάζουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Τους λέμε να τολμήσουν, να κάνουν το επόμενο βήμα, με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, να συναντηθούν μαζί μας, να μην αφήσουμε να χαθεί και άλλος χρόνος.

Το απευθύνουμε σε όλους όσοι υποφέρουν από την πολιτική της ΕΕ, στους εργάτες, στις εργάτριες, στους άνεργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μετανάστες, ιδιαίτερα στους νέους και στις γυναίκες, και τους καλούμε να συναντηθούμε όλοι μαζί εκεί που πρέπει, εκεί που είναι η θέση όλων μας.

Για να δοθεί νέα πνοή στους αγώνες

Συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι,

Ολοι μας τώρα είμαστε πιο έμπειροι και πιο σοφοί. Η ίδια η ζωή μας έμαθε πολλά, βοήθησε τον καθένα μας να βγάλει τα συμπεράσματά του, έλυσε πολλά από τα ζητήματα που δυσκολευόμασταν να "λύσουμε στις μεταξύ μας συζητήσεις".

Παρ' όλες τις πικρίες, τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις που ακόμα μπορεί να έχουμε, πρέπει να αναγνωρίσουμε πως οι ίδιες οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων κατέγραψαν για άλλη μια φορά το ΚΚΕ ως κόμμα ανατροπής, πρωταγωνιστή στη λαϊκή συσπείρωση, στην άνοδο της ταξικής πάλης, στην ενότητα της εργατικής τάξης, ως κόμμα που δίνει προοπτική στον αγώνα του λαού.

Δε φτάνει, όμως, μόνο η αναγνώριση και η συμφωνία με τις θέσεις του ΚΚΕ, χρειάζεται και η στράτευση όλων μας για την υλοποίησή τους.

Καλούμε όλους, με την ενεργό πολύμορφη συμμετοχή μας στο μαζικό λαϊκό κίνημα, στις Εκλογικές Επιτροπές Στήριξης του ΚΚΕ, με τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μας, να συμβάλουμε ώστε η αναγνώριση και η εκτίμηση στο ΚΚΕ να καταγραφούν και στο αποτέλεσμα των προσεχών δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Με την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ με άλλες συνεργαζόμενες δυνάμεις, στο δήμο και στη νομαρχία. Αυτό θα είναι ένα ακόμα βήμα για να βελτιωθεί η κοινωνική ατμόσφαιρα, να δεχτούν ισχυρό πλήγμα ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία, για να δοθεί νέα πνοή στους αγώνες του λαού μας, για να γίνει πιο ορατή η προοπτική της λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ