Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Αγωνιστικό συλλαλητήριο στις 15 Μάρτη

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις διοργανώνονται στις 15 Μάρτη, με αποφάσεις φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων

Απέναντι στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές, προσανατολίζονται σε αγωνιστική κινητοποίηση τη μέρα της πανεργατικής απεργίας, δυναμώνουν τη φωνή της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Μπροστά στην επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που έρχεται να ανοίξει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης, της κατάργησης της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, οι φοιτητές και οι σπουδαστές είναι έτοιμοι να απαντήσουν με μαχητικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, την Τετάρτη 15 Μάρτη.

Στην Αθήνα η κινητοποίηση προγραμματίζεται για τις 10 το πρωί στα Προπύλαια και απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει μέχρι στιγμής οι φοιτητικοί σύλλογοι της Φιλοσοφικής και της Γεωπονικής Σχολής και οι σπουδαστικοί σύλλογοι Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Πειραιά και Αθήνας, Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας Πειραιά και Αθήνας, Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών Αθήνας και ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ). Τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι διεργασίες στους συλλόγους και αναμένεται να συνεδριάσουν πάνω από 150 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι για να πάρουν αγωνιστική απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Η αιχμή του δόρατος των αιτημάτων των φοιτητών και σπουδαστών στρέφεται ενάντια στην πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, στην εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης, διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στη δουλιά με δικαιώματα. Μαζί τους και οι μαθητές που βλέπουν τους ταξικούς φραγμούς να οξύνονται, τις εταιρίες να μπαινοβγαίνουν στα σχολεία τους για να τους μάθουν πώς θα υποτάσσονται, πώς θα προσαρμόζονται στις επιταγές του εκάστοτε εργοδότη.

Οι συγκεντρώσεις των φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών θα συμπορευτούν με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, ενώνοντας τη φωνή τους με εκείνους που παλεύουν για τα συμφέροντα του λαού, που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική που θίγει τα δικαιώματα εργατών, φοιτητών, μαθητών, όλου του λαού.

Με τις αποφάσεις των συλλόγων τους, φοιτητές και σπουδαστές γυρίζουν την πλάτη στην ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, που με τη στάση και τη δράση της υπονομεύει το μέλλον τους, που άλλωστε είναι η πρώτη που προσπάθησε να ιδρύσει ιδιωτικό «πανεπιστήμιο» στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ