Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το παρελθόν διεκδικεί

Στο Θέατρο «Χυτήριο» θα παρουσιάζεται από το σήμερα μέχρι την Κυριακή 16 Απρίλη το έργο του Ρόναλντ Σίμελπφενιχ «Γυναίκα από παλιά» σε σκηνοθεσία και μετάφραση Ασπας Τομπούλη με τον Γιώργο Κέντρο και την Κερασία Σαμαρά στους κεντρικούς ρόλους και τους Μαίρη Χήναρη, Στέλιο Πετράκη και Ιωάννα Αγγελίδη.

Μέσα από είκοσι σκηνές που διαρκούν μόλις μια ώρα και ένα τέταρτο, ο συγγραφέας, ρίχνει το βλέμμα του στο βολεμένο κόσμο της ευμάρειας και της λήθης των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της ζωής και του έρωτα, στο παρελθόν και τη διαβρωτική του δύναμη. Ενα ζευγάρι σαρανταπεντάρηδων, ετοιμάζεται να μετακομίσει σε άλλη χώρα, κάπου «πολύ μακριά». Λίγο πριν την αναχώρηση εμφανίζεται μια γυναίκα, που θυμίζει στον Φρανκ ότι ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής του πριν από είκοσι τέσσερα χρόνια. Η γυναίκα με επιμονή και πάθος διεκδικεί τις παλιές υποσχέσεις ταράζοντας το ζευγάρι.

Σκηνικά Κωνσταντίνος Κυπριωτάκης, κοστούμια Χριστίνα Παπούλια - Μπάρλου, μουσική Πλάτωνας Ανδριτσάκης, φωτισμοί Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, επιμέλεια κίνησης Φώτης Νικολάου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ