Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Επιστροφή στη δράση

Μετά από το... διάλειμμα για το All Star Game στη Λάρισα, το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ επιστρέφει στη δράση. Δίχως αμφιβολία, το παιχνίδι που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι αυτό του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Αρη. Οχι μόνο γιατί πρόκειται για τη μάχη των δύο «πλουσιότερων» σε τρόπαια ελληνικών ομάδων.

Είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστωθεί η αντίδραση των «πράσινων» ύστερα από τις δύο διαδοχικές ήττες στην Ευρωλίγκα, γεγονός σπάνιο για την ομάδα του Ομπράντοβιτς τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Εξάλλου, οι Θεσσαλονικείς ταξιδεύουν στην Αθήνα με ...άγριες διαθέσεις, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Uleb Cup μετά τη νίκη με +7 επί της Βιλερμπάν στη Γαλλία. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους δυο μονομάχους, αφού Τομάσεβιτς από τη μία και Μπρούερ από την άλλη ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους.

Αντίθετα με τον «αιώνιο» αντίπαλό του, τη ...φόρα από τις δύο συνεχείς εντός έδρας νίκες στην Ευρωλίγκα θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» εκδράμουν στην Κοζάνη, όπου κόντρα στο Μακεδονικό θα επιδιώξουν να μείνουν στη χειρότερη περίπτωση ένα βαθμό από την κορυφή. Αλλωστε, η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη προέρχεται από εννέα ήττες σε αντίστοιχα παιχνίδια, στοιχείο που δίνει σοβαρό προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση του τρίτου Αμαρουσίου με τον πέμπτο Πανελλήνιο. Ενα μίνι αθηναϊκό ντέρμπι στον Αγιο Θωμά, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει εν πολλοίς τη μετέπειτα πορεία των δυο αντιπάλων στο πρωτάθλημα. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν την ευκαιρία με νίκη να μείνουν στο κατόπι των δυο πρωτοπόρων επωφελούμενοι τυχόν στραβοπάτημά τους, ενώ οι Κυψελιώτες ψάχνουν τρόπο να εξέλθουν της αγωνιστικής κρίσης των συνεχόμενων ηττών.

Στη μάχη της παραμονής, πολλά θα κριθούν από την έκβαση των αναμετρήσεων Ηρακλή-Απόλλωνα Πατρών και Γυμναστικού-Ολύμπιας.

Το πρόγραμμα

Σήμερα: 16:30 Ηρακλής-Απ. Πατρών, 17:00 ΑΕΚ-Κολοσσός, 19:00 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, 19:00 Παναθηναϊκός-Αρης

Αύριο: 18:00 Γυμναστικός-Ολύμπια, 19:00 Μακεδονικός-Ολυμπιακός, 19:00 Μαρούσι-Πανελλήνιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ