Τετάρτη 8 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να σταματήσει η παραχώρηση τομέων σε ιδιώτες

Επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια παραχώρησης σε ιδιώτες της λειτουργίας του διυλιστηρίου νερού και του βιολογικού καθαρισμού της Εταιρίας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΕΥΑΘ ΑΕ), ζητά ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνεται στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Μακεδονίας - Θράκης.

Η διοίκηση της ΕΥΑΘ ΑΕ - αναφέρει ο βουλευτής του ΚΚΕ - προχωρά σε νέο διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για την παραχώρηση της λειτουργίας του διυλιστηρίου και του βιολογικού καθαρισμού σε ιδιώτες, συνεχίζοντας τις εργολαβίες και συγχρόνως δεν προβαίνει στις προσλήψεις προσωπικού που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της ΕΥΑΘ.

Για την προώθηση των στόχων της - επισημαίνει ο Γ. Χουρμουζιάδης - προσπαθεί με κλήσεις σε απολογία μελών του ΔΣ του Σωματείου (με εξώδικη μάλιστα διαδικασία) να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων, όπως και με απειλές για άμεση μετακίνησή τους.

Η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ΕΥΑΘ - τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ - επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η ιδιωτικοποίηση - μετοχοποίηση οργανισμών κοινωνικού χαρακτήρα και η παράδοση δραστηριοτήτων τους σε ιδιώτες, έχει επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο (κόστος, ποιότητα υπηρεσιών κ.ά.), αλλά και στα δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Επειδή η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και η πολιτική ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση που διορίζει τη διοίκηση της ΕΥΑΘ ΑΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς:

  • Αν θα παρέμβει η κυβέρνηση, ώστε η λειτουργία του διυλιστηρίου και του βιολογικού καθαρισμού να αποτελεί ευθύνη και να πραγματοποιείται από την ΕΥΑΘ ΑΕ και να σταματήσει κάθε προσπάθεια παραχώρησης σε ιδιώτες.
  • Αν θα γίνουν και πότε οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, με προτεραιότητα των εργαζομένων που εργάζονται στους εργολάβους και οι οποίοι έχουν αποκτήσει εξειδίκευση στα καθήκοντα αυτά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ