Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Τους πήραν με το «έτσι θέλω» τα γραφεία των συλλόγων

Η ΠΑΣΠ ήθελε ευρύχωρα γραφεία και «εξόρισε» δύο συλλόγους εργαζομένων

Αφωνοι έμειναν οι συνδικαλιστές και μέλη δύο συλλόγων εργαζομένων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όταν διαπίστωσαν ότι η ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου τους «εξόρισε» από τα γραφεία τους για να τα μετατρέψει σε ...δικά της γραφεία! Ο Σύλλογος Εκτάκτων Συμβασιούχων (Ιδιωτικού Δικαίου) και ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) του Πολυτεχνείου καταγγέλλουν ότι μέλη της ΠΑΣΠ παραβίασαν τις πόρτες των γραφείων τους, απομάκρυναν από μέσα έπιπλα και αρχειακό υλικό και εγκαταστάθηκαν σαν «κύριοι» στα ...καινούρια τους γραφεία.

«Είναι καιρός - τονίζει στην καταγγελία του ο Σύλλογος Εκτάκτων - να κατανοήσουν όλοι ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι "τσιφλίκι" κανενός και δεν μπορούν να επιβάλουν με τη βία τις απόψεις τους και να καταστρατηγούν κάθε έννοια συνδικαλιστικών ελευθεριών. Πιστεύουμε ότι οι φοιτητές δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους εργαζόμενους, έχουν κοινούς αγώνες και συμμετέχουν μάλιστα μαζί στην πανεργατική απεργία στις 15 Μάρτη».

Αντίστοιχα, ο Σύλλογος ΕΤΕΠ επισημαίνει: «Η ενέργεια αυτή γίνεται σε μια στιγμή που ο Σύλλογός μας είχε αναλάβει τη σημαντική πρωτοβουλία για το συντονισμό όλων των συλλόγων του ΕΜΠ και την απόκρουση της ολομέτωπης επίθεσης που εκδηλώνεται ενάντια στους εργαζόμενους και στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο πλαίσιο της συναίνεσης των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων». Καλεί, επίσης, τις πρυτανικές αρχές και τη Σύγκλητο να καταδικάσουν ως αντιδημοκρατική και απαράδεκτη την ενέργεια της ΠΑΣΠ και να εξασφαλίσουν ότι οι σύλλογοι θα επιστρέψουν στο χώρο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ