Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ το γένος Δαουτάκη γεννήθηκε το 1929 στις Γιατράδες Εβρου. Μας «άφησε» στις 20 Φλεβάρη 2006. Το Μάρτη 1948 κατέφυγε στο ΔΣΕ και πήρε μέρος σε μάχες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με την 7η Μεραρχία. Τραυματίστηκε στο Αχλαδοχώρι και στο Αγκιστρο Σερρών το Φλεβάρη του 1949. Με τον πρώτο τραυματισμό της πέρασε στη Βουλγαρία για θεραπεία. Επέστρεψε στη μονάδα της και όταν τραυματίστηκε για δεύτερη φορά, στις 25 Φλεβάρη 1949, μεταφέρθηκε στη Σινάια της Ρουμανίας. Με την αποθεραπεία της εγκαταστάθηκε πολιτικός πρόσφυγας στη Βράιλα της Ρουμανίας. Παντρεύτηκε τον Χαράλαμπο Καλαϊτζή, απέκτησαν δυο παιδιά και επαναπατρίστηκαν τον Ιούλη του 1979. Ζούσαν στη Θεσσαλονίκη.

Ηταν οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 40 ευρώ στο ΚΚΕ, 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ στο Παράρτημα του Συλλόγου των Πολιτικών Προσφύγων και 20 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

Ο σύζυγος Χαράλαμπος

Τα παιδιά Χρήστος και Αγγελής.

* * *

Στη μνήμη των θείων μου ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, ΦΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ καπνεργάτριας και αντάρτισσας του ΕΛΑΣ και ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ αντάρτη του ΕΛΑΣ - ΟΠΛΑ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγιου Φανουρίου».

Μ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ