Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ
Γράμμα αντιστασιακών αγροτών προς τον πρωθυπουργό

Προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη απευθύνουν τη διαμαρτυρία τους οι πρόεδροι των Παραρτημάτων Βέροιας, Νάουσας της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-'44 Νομού Ημαθίας και ζητούν να ανταποκριθεί θετικά στα συνταξιοδοτικά ζητήματα των αγροτών αντιστασιακών, που οι περισσότεροι είναι μικροκαλλιεργητές με λιγότερα από 10 στρέμματα γης ο καθένας τους. Τα κτήματα αυτά οι περισσότεροι τα μεταβίβασαν στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να ζουν μόνο από την πενιχρή τους σύνταξη.

«Ακούμε - τονίζουν στη διαμαρτυρία τους οι αντιστασιακοί αγρότες - τους διάφορους υπουργούς σας, που, κατά καιρούς, και μάλιστα πριν από τις εκλογές, μοιράζουν υποσχέσεις ότι θα δοθούν σε όλους τους αντιστασιακούς αγρότες συντάξεις. Ερχονται στα γραφεία μας και μας ζητούν επίμονα να υποβάλουμε τα σχετικά δικαιολογητικά προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Με δική τους ευθύνη στάλθηκαν τα χαρτιά στο ΓΛΚ, με αποτέλεσμα να πάρουν αρνητική απάντηση, με το δικαιολογητικό, ότι δεν έχει εκδοθεί πράξη κανονισμού σύνταξης στο όνομά τους πριν το 1991!

Σχετικά με το παραπάνω θέμα το ΓΛΚ μάς απάντησε, ύστερα από την κατάθεση Επερώτησης στη Βουλή των βουλευτών του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη και Α. Τζέκη. Στην απάντηση αναφέρεται ότι οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης-συνταξιούχοι του ΟΓΑ πήραν αύξηση στη σύνταξη του ΟΓΑ από 1-1-2000, που φθάνει το ποσό των 10.000 δρχ. το μήνα. Η αύξηση αυτή ισχύει για όλους τους αγρότες.

Εμείς απαιτούμε, να μη γίνεται διαχωρισμός των αντιστασιακών αγροτών, πριν και μετά το 1991, και να δοθεί η πενιχρή σύνταξη σε όλους τους αντιστασιακούς αγρότες που συμπλήρωσαν τα 65 τους χρόνια και συνταξιοδοτούνται από τον ΟΓΑ.

Ακόμα ζητάμε, να καταργηθεί το άρθρο 7 του Ν. 2320/95, που προβλέπει την επανάκριση των αγωνιστών και την επαναφορά του άρθρου 27 του Ν. 1813/88, που και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε και αφορά τη συνταξιοδότηση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης-συνταξιούχων του ΟΓΑ.

Είναι άδικο, κ. πρωθυπουργέ, υπογραμμίζεται, οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που με κίνδυνο της ζωής τους αγωνίστηκαν για το διώξιμο του κατακτητή, να φεύγουν από τη ζωή πικραμένοι, γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν τους δικαίωσε και γίνεται διαχωρισμός σε αυτούς που είχαν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους πριν το 1991 και στους άλλους, που για διάφορους λόγους δεν το έπραξαν. Οι αντιστασιακοί αγρότες, προστίθεται, βλέπουμε με αγανάκτηση να αμείβονται οι γερμανοντυμένοι ταγματασφαλίτες, που η χούντα τούς αναγνώρισε ως αντιστασιακούς - εναντίον ποιων αντιστάθηκαν άραγε - και συνεχίζουν και σήμερα να αμείβονται και επί της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ, που λέει πως είναι σοσιαλιστικό...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ