Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΣ ΕΣΗΕΑ
«Τουφεκιά στον αέρα» για την 15η Μάρτη...

Με αντικομμουνιστικές κορόνες και απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις κατά συμβούλων της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας», για να καλύψουν την προσαρμογή τους στην κυβερνητική πολιτική, ο πρόεδρος και οι σύμβουλοι του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ («Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι», «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» και «Επαγγελματίες Δημοσιογράφοι») εμπόδισαν, χτες, στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ενωσης, τη λήψη απόφασης για συμμετοχή του δημοσιογραφικού κλάδου στην 24ωρη απεργία της 15ης Μάρτη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Επέμεναν σε μιαν απλή 4ωρη στάση για την «τιμή των όπλων», επικαλούμενοι κάποια παλαιότερη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, την οποία είχαν πάρει ως πλειοψηφία. Κι αυτό, τη στιγμή που τα περισσότερα σωματεία που συμμετέχουν στη Διασωματειακή έχουν ταχθεί υπέρ της 24ωρης απεργίας. Σήμερα, στις 10 το πρωί, συνεδριάζει ξανά το Διασωματειακό, προκειμένου να συζητήσει τον τρόπο συμμετοχής των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου στην 24ωρη απεργία της 15ης Μάρτη.

Απεργία στα ΜΜΕ του Τράγκα

Στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αναμένεται να προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την ερχόμενη Τρίτη 14 Μάρτη σε όλα τα Μέσα ιδιοκτησίας και συμφερόντων του Γιώργου Τράγκα, μετά την απόφασή του να προχωρήσει στο κλείσιμο της εφημερίδας «Financial Box» και την απόλυση δύο εργαζομένων στην εφημερίδα «Χώρα». Σήμερα επίσης θα συνεδριάσει και η Διασωματειακή Επιτροπή στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, προκειμένου να αποφασίσουν για την από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης.

Χτες εκπρόσωποι του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, αλλά και το ΔΣ της Ενωσης βρέθηκαν στο συγκρότημα του Τράγκα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους. Στη γενική συνέλευση που ακολούθησε, καταγγέλθηκε από το σύνολο των εργαζομένων η εργοδοτική ασυδοσία, ενώ δηλώθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν όλοι οι εργαζόμενοι από κοινού σε κινητοποιήσεις. Μετά τη γενική συνέλευση, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γ. Τράγκα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι σήμερα θα παραστεί στη συνεδρίαση της Διασωματειακής Επιτροπής και ότι θα προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας. Παράλληλα, χτες κατά τη συνάντηση ανακάλεσε τις απολύσεις, αλλά και το κλείσιμο της εφημερίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ