Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νοσοκόμα «ανακούφιζε» με θάνατο

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Μία νοσοκόμα - «άγγελος θανάτου» για παιδιά που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο ανίατων ασθενειών; Το ενδεχόμενο αυτό ερευνά η βρετανική αστυνομία, η οποία ανακρίνει μία 40χρονη νοσοκόμα σε σχέση με το θάνατο από υπερβολική δόση παυσιπόνων, 18 παιδιών - εννέα αγόρια και εννέα κορίτσια, που ήταν ηλικίας οκτώ εβδομάδων ως 17 ετών - τα οποία βρίσκονταν στο τελικό στάδιο ανίατης ασθένειας, από το 1996 έως το 1999, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η νοσοκόμα, εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, απομακρύνθηκε από τη θέση της σε ίδρυμα της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας στο Εσεξ, ανατολικά του Λονδίνου.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα, που μία νοσοκόμα αναλαμβάνει το ρόλο του «απελευθερωτή - αγγέλου από το πόνο». Μια άλλη νοσοκόμα, η Μπέβερλι Αλιτ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών το 1993 για τη δολοφονία 13 παιδιών στο Νοσοκομείο Γκράνθαμ, στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η γυναίκα αυτή είχε, επίσης, επιτεθεί και τραυματίσει εννέα παιδιά, ορισμένα από τα οποία υπέστησαν σοβαρές αναπηρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ