Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μιλώ για τα παιδιά μου

Σε τραγούδια για τη μητέρα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας στις 8 του Μάρτη θα είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Ποιητική Αδεία» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Μηλιώνης, την Κυριακή 6 με 8 το απόγευμα στον «902» ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM.

Ενα τραγούδι για εκείνες τις γυναίκες που ζυμώνουν τη ζωή τους με γέλιο και δάκρυ. Ενα τραγούδι με τη σκέψη στραμμένη σε εκείνο το κουρασμένο βλέμμα των μητέρων που σιδερώνουν «Σάββατο απόγευμα στην άκρη της κουζίνας» την ίδια ώρα που η τηλεόραση τις βομβαρδίζει με εικόνες «ξεγνοιασιάς» και «ονειρεμένων» σπιτιών.

Ενα τραγούδι - σφίξιμο του χεριού και μια υψωμένη γροθιά αλληλεγγύης για τις άνεργες και τις απολυμένες και για τις γυναίκες που χαράματα στις στάσεις των λεωφορείων στο κρύο και στο χιόνι παίρνουν το δρόμο για το μεροκάματο. Για τις γυναίκες που παλεύουν καθημερινά να «ενώσουν τις δύο άκρες» για τα παιδιά τους.

Ενα τραγούδι για τις μητέρες που κοιμούνται - αν κοιμούνται - όλο και πιο ανήσυχες για το αύριο των παιδιών τους, ένα τραγούδι για τις μητέρες που θαλασσοπνίγονται σε σαπιοκάραβα με τα μωρά στην αγκαλιά και με την προσφυγιά στα μάτια για πάντα.

Και για τις μανάδες των αγωνιστών ένα τραγούδι, εκείνες που τα απογεύματα έσερναν τα μαύρα φουστάνια τους στου «Αβέρωφ» ή στου «Χατζηκώστα», δαγκώνοντας σιωπηλά το ξεροκόμματο της υπομονής γιατί είχαν μεγαλώσει και διαπαιδαγωγήσει αγωνιστές.

Τραγούδια για τη Μητέρα με τη σκέψη στραμμένη στα εκατομμύρια των γυναικών που ξεπερνώντας φόβους, διαφημίσεις, βόμβες και απατηλές υποσχέσεις, ξεχύνονται καθημερινά στους συνειδητούς δρόμους του αγώνα, πλάι πλάι με τους συντρόφους τους, κρατώντας από το χέρι τα παιδιά τους, διδάσκοντας με τη στάση τους πως ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ