Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΥΠΟΥ - ΜΜΕ
Ανέξοδη «στάση» εργασίας αντί απεργίας

Οι Ενώσεις Προσωπικού Πρακτορείων και Λιθογράφων σώζουν την τιμή των εργαζόμενων

Με την προκλητική απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για 4ωρη στάση «συμπαράστασης στους άλλους εργαζόμενους», στις 15 Μάρτη - λες και τα προβλήματα των δημοσιογράφων είναι λυμένα - συμφώνησαν χτες οι περισσότερες από τις Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ.

Ετσι, στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν μόνο η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Μέχρι την τελευταία στιγμή έδωσαν μάχη για τον πραγματικό αγωνιστικό συντονισμό όλων των Ενώσεων και δήλωσαν ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας.

Αρχικά είχαν ταχθεί υπέρ της 24ωρης απεργίας οι Ενώσεις Συντακτών Περιοδικού Τύπου, Προσωπικού Εφημερίδων, Τεχνικών Ραδιοφωνίας, Τεχνικών Τηλεόρασης και Τεχνικών Εφημερίδων. Τελικά όμως, εύκολα συμβιβάστηκαν με την 4ωρη στάση - τουφεκιά στον αέρα. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ («Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» και «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι»), η οποία υπηρετεί τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συζήτηση που έγινε για την ώρα έναρξης της στάσης εργασίας, δεν υπήρξε συμφωνία και το θέμα παραπέμφθηκε για περαιτέρω... συνεννοήσεις, καθώς ο «προβληματισμός» αρκετών Ενώσεων ήταν πώς αυτή θα γίνει σε ώρες που δε θα δημιουργήσει προβλήματα στους εργοδότες!

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία συζητήθηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Οι δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών και την κυβερνητική πολιτική, αρχικά πρόβαλαν αστείες δικαιολογίες όπως ««εμείς δεν κάνουμε απεργία για τη ΓΣΕΕ και τους ναυτεργάτες»(!) ενώ μην μπορώντας να απαντήσουν επί της ουσίας στα επιχειρήματα των εκπροσώπων της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας», πέταξαν το δημοκρατικό προσωπείο και κατέφυγαν σε αντικομμουνιστικές κορόνες και απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις.

  • Στη χτεσινή συνεδρίαση της Διασωματειακής πήγε και ο Γιώργος Τράγκας για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα μέσα ιδιοκτησίας και συμφερόντων του (δεν καταβάλλει δεδουλευμένα, δεν εφαρμόζει συμβάσεις, ενώ απειλεί ότι θα κλείσει έντυπά του, προχωρώντας σε μαζικές απολύσεις). Και χτες αρνήθηκε να δεσμευτεί γραπτώς για τη λύση των προβλημάτων και περιορίστηκε σε προφορικές διαβεβαιώσεις για σταδιακή εξομάλυνση σε τέσσερις μήνες, τις οποίες αποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και άλλοι εκπρόσωποι Ενώσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ