Κυριακή 12 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΑΠΕΡΓΙΑ 15/3/2006
Απεργιακή πανστρατιά

Στην πλατεία Συντάγματος στις 11 π.μ. η κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας

Στις 15 του Μάρτη, όλοι με το ΠΑΜΕ!
Στις 15 του Μάρτη, όλοι με το ΠΑΜΕ!
Χιλιάδες εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, με το απεργιακό κάλεσμα και το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ να φτάνει μαζικά στα χέρια εργατών και υπαλλήλων, εκατοντάδες συνεδριάσεις και Γενικές Συνελεύσεις σωματείων, για να ληφθούν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, πλατιές συσκέψεις σε κάθε νομό και κλάδο με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων για την οργάνωση του απεργιακού αγώνα.

Αυτό είναι το σκηνικό της προετοιμασίας της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 15 Μάρτη, στη μάχη για την επιτυχία της οποίας ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα ο κοινός αγώνας των εργαζομένων για τις Συλλογικές Συμβάσεις και η σύγκρουση με το σύνολο της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής να βρει δυναμική και αποφασιστική συνέχεια, από την επόμενη κι όλας μέρα της επικείμενης απεργιακής κινητοποίησης.

Η απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις για τα ταξικά συνδικάτα αποτελούν και το βήμα από το οποίο, για μια ακόμη φορά, θα εκφραστεί παλλαϊκή η καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, καθώς συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εισβολή και έναρξη της κατοχής στο Ιράκ. Η ΕΕΔΥΕ έχει ήδη απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Σ' αυτή την κορυφαία μάχη ενώνουν τις δυνάμεις τους και οι φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, κατεβαίνοντας στους δρόμους με τους εργάτες για μια Παιδεία των σύγχρονων και πραγματικών τους αναγκών.

Σε συνθήκες όξυνσης της επίθεσης του κεφαλαίου και των κομμάτων του ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, η απεργία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην πάλη των εργαζομένων, αποφασιστική συνέχεια των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη και της μεγαλειώδους απεργίας των ναυτεργατών. Να δώσει ώθηση στην κοινή αγωνιστική δράση κλάδων και χώρων δουλιάς που βρίσκονται στο στόχαστρο αυτής της επίθεσης, με μεγαλύτερη ή μικρότερη κάθε φορά ένταση. Να δώσει ισχυρό χαστούκι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που μειοδοτούν σταθερά στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές Συμβάσεις και ετοιμάζονται, από κοινού με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση να καθίσουν στο τραπέζι του νέου αντιασφαλιστικού «διαλόγου». Να προετοιμάσει τους αγώνες της εργατικής τάξης ενάντια στην επικείμενη νέα εφόρμηση στα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, οι ταξικές δυνάμεις θα δώσουν μέχρι και την τελευταία ώρα τη μάχη της προετοιμασίας και της περιφρούρησης της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ