Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Σταθερός ο κυβερνητικός εμπαιγμός

«Πολιτική προώθησης της απασχόλησης» βαφτίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας την προοπτική φτώχειας που έχει προαποφασίσει για τους απολυμένους σε επιχειρήσεις του Νομού Νάουσας. Αυτό προέκυψε με σαφήνεια από την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Τάκη Τσιόγκα για τους απολυμένους του Ομίλου ΚΛΩΝΑΤΕΞ.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ για ουσιαστική προστασία των απολυμένων, ο Γ. Γιακουμάτος ισχυρίστηκε ότι «οι πολιτικές μας για την Ημαθία είναι πολιτικές απασχόλησης».

«Οι προτάσεις που έκανε η κυβέρνηση για τους απολυμένους της Νάουσας ήταν προτάσεις μερικής απασχόλησης» θύμισε παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που δούλεψαν 25 και 30 χρόνια στις φάμπρικες της Νάουσας, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Συνέχισε λέγοντας ότι «προτείνουμε ως λύση του προβλήματος την επέκταση του νόμου 2491/2001 και για τους απολυμένους της Νάουσας και ζητάμε να βγουν στη σύνταξη όσοι έχουν συμπληρώσει 30 χρόνια δουλιάς και 8.000 ένσημα».

Επίσης, «να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος της ανεργίας». Παράλληλα ζήτησε τη θεσμοθέτηση προγράμματος ειδικής επιδότησης από τον ΟΑΕΔ του οποίου το κόστος θα καλυφθεί «με κοινή υπουργική απόφαση από τον κρατικό προϋπολογισμό». Ο Τ. Τσιόγκας σχολίασε μάλιστα ότι με βάση τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις «τους πάτε στη μερική απασχόληση για να πάρουν σύνταξη 300 και 400 ευρώ το μήνα και να ζήσουν τα γεράματά τους στη φτώχεια και την ανέχεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ