Τρίτη 21 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ρ/Σ PLANET
Δικαιώθηκαν οι τεχνικοί

Την καταβολή των δεδουλευμένων στους τεχνικούς του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet», που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από το Σεπτέμβρη του 2004, από την εταιρία «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Planet ΑΕ» και τον ιδιοκτήτη της Γιώργο Πολυχρονίου αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζόμενων τεχνικών.

Με τη δικαστική αυτή απόφαση κρίνεται ουσιαστικά νόμιμη η επίσχεση εργασίας όλων των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού και υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη Γ. Πολυχρονίου να καταβάλλει πάνω από 200.000 ευρώ στους 11 τεχνικούς. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχα οι μισθοί των υπόλοιπων 40 εργαζόμενων του σταθμού ανέρχονται στις 500.000 ευρώ, για τους οποίους αναμένεται σχετική απόφαση από το Πολυμελές Εφετείο Αθηνών, στο οποίο έχουν προσφύγει με αντίστοιχο αίτημα.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, αφού σχεδόν δύο χρόνια η εργοδοσία προσπαθεί να αποφύγει την ικανοποίηση των υποχρεώσεών της απέναντι στους εργαζόμενους, έχοντας συγχρόνως και την κάλυψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Και αυτό γιατί, ενώ το ΕΣΡ είχε δεσμευτεί ότι μέχρι τέλος Φλεβάρη θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του «Planet», μέχρι στιγμή αρνείται να θέσει ξανά το θέμα προς συζήτηση.

Σημειώνεται ότι υπάρχει προηγούμενη δικαστική απόφαση, με την οποία δικαιώνονται οι εργαζόμενοι για την περίοδο από τον Σεπτέμβρη του 2004, που ξεκίνησε η επίσχεση εργασίας μέχρι και τον Γενάρη του 2005. Σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση είχαν επιδικαστεί προσωρινοί μισθοί υπερημερίας μέχρι το τέλος του 2004. Παρ' όλα αυτά η εργοδοσία δεν κατέβαλε τα δεδουλευμένα τους αλλά και δεν έκανε δεκτές τις υπηρεσίες των εργαζομένων κατά το 2005. Ετσι, η νέα απόφαση σημειώνει ότι «ως εκ τούτο συνεχίστηκε καθ' όλο το έτος αυτή η υπερημερία τους». Για το λόγο αυτό «το γεγονός ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2005 η εταιρία δε λειτουργούσε δεν αναιρεί την υποχρέωσή της προς καταβολή μισθών υπερημερίας, αφού για την άρση της κατά την περίοδο εκείνη όφειλε να καταγγείλει τις συμβάσεις εργασίας τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ