Τρίτη 21 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραστάσεις εκτός κι εντός

«Οικογενειακό δίκαιο» στην Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης»
«Οικογενειακό δίκαιο» στην Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης»
Ο Θεσσαλονικιός θίασος Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» αυτή τη βδομάδα θα παρουσιάσει στο θέατρο «Αμαλία», σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, τρία σύγχρονα ελληνικά έργα, που ανεβάστηκαν για πρώτη φορά, γράφτηκαν από γυναίκες συγγραφείς και σκηνοθετήθηκαν από νέους σκηνοθέτες. Πρόκειται για τα εξής έργα:

«Ποιος είναι δίπλα μου;» της Πένυς Φυλακτάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, σκηνικά - κοστούμια Αλεξάνδρας Μπουσουλέγκα - Ράνις Υφαντίδου, φωτισμούς Στράτου Κουτράκη, με τους ηθοποιούς: Μένη Κυριάκογλου, Νίκο Λύτρα, Αννα Κυριακίδου, Γιάννη Μόχλα, Δημήτρη Σακατζής, Στέφη Πουλοπούλου. Το έργο είναι μια κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις, την ερωτική μοναξιά, το φόβο αλλά και την ανάγκη για τον άλλο.

«Οικογενειακό δίκαιο» της Λένας Διβάνη, μια σάτιρα για την οικονομική και κοινωνική επιφάνεια μιας ευυπόληπτης οικογένειας σε ελληνική επαρχία, που ξαφνικά «απειλείται». Η σκηνοθεσία είναι της Κορίνας Χαρίτου, τα σκηνικά - κοστούμια της Μαρίας Κελίδου, οι φωτισμοί του Στράτου Κουτράκη. Παίζουν οι: Δημήτρης Ναζίρης, Ελένη Δημοπούλου, Στάθης Μαυρόπουλος, Κυριάκος Δανιηλίδης, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου, Νανά Παπαγαβριήλ, Πρόδρομος Τσινικόρης.

«Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» της Στέλλας Μιχαηλίδου, σε δική της σκηνοθεσία και χορογραφία. Ενα έργο για μεγάλους και μικρούς, ένα θεατρικό παιχνίδι, με θέμα το δικαίωμα στο όνειρο, στη φιλία, στην αγάπη, στην ελευθερία. Σκηνικά - κοστούμια Νίκου Κουμαριά, μουσική Κώστα Βόμβολου - Μιχάλη Σιγανίδη, φωτισμούς Στράτου Κουτράκη. Παίζουν: Κυριάκος Δανιηλίδης, Θανάσης Ζέρβας, Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, Αννα Κυριακίδου, Μάριος Μεβουλιώτης, Νανά Παπαγαβριήλ, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου.

  • Μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεών του με την «Τραπεζαρία» του Α. Γκάρνεϊ, ο θίασος «Μηδέν αρνητικό» ανεβάζει στο θέατρο «Πολιτεία» την ερχόμενη Παρασκευή (24/3) και θα παίζει κάθε Παρασκευή και Σαββάτο το έργο «Ενα γλυκό κορίτσι», που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Ντοστογιέφσκι, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Καρβουνίδου και μουσική Μάριου Μπιτσάνη. Παίζουν: Κωνσταντίνος Κάρκας, Μαρία Καρβουνίδου, Δήμητρα Κοντού, Καλλιόπη Παρασχάκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ