Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στις 4 Μάη 2000 έφυγε από κοντά μας ο παλαίμαχος ναυτεργάτης, αγωνιστής, στέλεχος της ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100.000 δρχ. στην ΚΟ Ναυτεργατών.

Τα αδέρφια του Αντώνης και Δημήτρης

Ο ανιψιός του Ματθαίος Φιλιππάκης

* * *

Φωτ.

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας η σύζυγος και καλή μητέρα ΑΡΓΥΡΩ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Ο σύζυγός της Βαγγέλης Σταθόπουλος

* * *

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της ΕΥΣΤΑΘΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, τα παιδιά της Αντώνης, Νίκος, Χριστίνα προσφέρουν στη μνήμη της 20 δολάρια ΗΠΑ και 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργοστασίων.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 4 χρόνια από τις 23 Ιούνη 1996, που έφυγε από κοντά μας η γιαγιά μου ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ. Αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή. Από τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης στην Κατοχή και του ΔΣΕ στον Εμφύλιο. Στάθηκε πάντα όρθια, παρά τις δυσκολίες.

Σε θυμάμαι γιαγιά και συνεχίζω.

Στη μνήμη της, προσφέρω 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Γιάννης Γεωργόπουλος

* * *

Φωτ

Σήμερα, 24 Ιούνη, συμπληρώνονται 35 μήνες από τον άδικο χαμό της αγαπημένης μας κόρης, αδελφής και θείας ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΜΗΝΑΪΔΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ευγένειας -Χαραυγής.

Οι γονείς της Κώστας και Μαρία

Τα αδέρφια της

* * *

Φωτ.

Σήμερα Σάββατο, 24 Ιούνη, στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα Τριανδρίας, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας ΒΑΣΙΛΗ ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΔΗ, ο οποίος σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Για τη δράση του αυτή, πιάστηκε, φυλακίστηκε, πέρασε από το καθαρτήριο της Μακρονήσου και από τον Αϊ - Στράτη.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Σούλα Αγιοστρατίδου πρόσφερε στην ΚΟ Τριανδρίας 5.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου και συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΙΩΤΗ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πάνω Πόλης Θεσσαλονίκης, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

Βαγγελιώ Καρδαμελιώτη

* * *

Φωτ.

Αύριο, 25 Ιούνη, στην Παναγία Περαχώρας, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑ, μέλους του Παραρτήματος Λουτρακίου - Περαχώρας της ΠΕΑΕΑ. Γεννήθηκε στην Περαχώρα το 1914.

Πέθανε στις 16 Μάη 2000. Οι γονείς του ήταν αγρότες, όπως και ο ίδιος. Ο Βασίλης Μίχας, και όλη η οικογένειά του, πολύ νωρίς, εντάχθηκαν στην Εθνική Αντίσταση και αγωνίστηκαν από τις γραμμές του ΕΑΜ ενάντια στους κατακτητές.

Μετά την Απελευθέρωση διώχτηκαν και αυτοί από τις κυβερνήσεις της Δεξιάς και τους παρακρατικούς τρομοκράτες. Ο Β. Μίχας πέρασε στην παρανομία στα Γεράνια. Με την ίδρυση του ΔΣΕ, μαζί με συγχωριανούς του, εντάχθηκαν στα τμήματά του.

Αργότερα συνέχισε τον αγώνα του ως μέλος της ΕΔΑ. Δύο τετραετίες εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας.

Η χούντα των συνταγματαρχών τον εξόρισε στη Γιούρα.

Με τη μεταπολίτευση, πέρασε στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του, η αδερφή του και τα παιδιά του πρόσφεραν 5.000 δρχ. στην ΚΟ Λουτρακίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ